Prins Daniel:

Stor «krasj»: - Helt spesielt

Prinsens bursdagsfest må vike.

FYLLER 50: Prins Daniel fyller 50 år i år. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
FYLLER 50: Prins Daniel fyller 50 år i år. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år, nærmere bestemt 15. september, fyller Sveriges prins og kronprinsesse Victorias (45) ektemann, prins Daniel (49), hele 50 år.

Som mange andre, pleier også kongefamilien å gjøre stas på sine familiemedlemmer når de fyller år, og kanskje spesielt når det er snakk om et rundt tall.

Dette året blir det imidlertid angivelig ikke feiring på den store dagen for prinsen sin del. Samme dag som bursdagen er det en annen stor markering som er planlagt.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Nøyaktig samme dag - 15. september - er det nemlig også 50 år siden Sveriges konge Carl Gustaf, som forøvrig også er Sveriges lengstsittende konge, overtok tronen. Jubileet skal naturligvis feires.

De mest interesserte har nok allerede fått med seg den uheldige tidskollisjonen som er i vente for det svenske kongehuset, og lurt på hvordan dette kan løses.

Heldigvis betyr det ikke at prinsen må ofre sin store feiring til fordel for jubileet til kongen. Det bekrefter hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren på svenske «Nyhetsmorgon», skriver Hänt.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

- Til slutt, den store krasjen... et spørsmål om den store krasjen. Kongen har 50 år på tronen og prins Daniel 50-årsdag. Hvordan løser man dette?, spør programleder Anders Philblad.

- Det er jo helt spesielt. 15. september, det var jo da kongen tiltrådde i 1973, og prins Daniel fyller 50 år samme dag. Men det kommer til å feires, svarer Thorgren og legger til:

- Det kommer kanskje til å feires litt seinere.

Det er nemlig planlagt en stor feiring for Carl Gustafs jubileum, og det faller seg nok ikke naturlig å feire bursdagen til Daniel samtidig.

Ifølge Hänt er det i anledning kroningsdagen planlagt en stor middag i Rikssalen sammen med flere kongelige gjester, i tillegg til statssjefer og ulike svenske representanter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer