«Mesternes mester»:

Stor overgang: - Fortsatt tøft

«Mesternes»-deltakerne har alle måtte legge fra seg livet som toppidrettsutøvere. Det har ikke bare vært enkelt.

ÅRETS DELTAKERE: Premisset for å være med på «Mesternes mester» er å være pensjonert idrettsutøver. Nå forteller årets deltakere hvordan de taklet overgangen fra proffkarrierene. Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV
ÅRETS DELTAKERE: Premisset for å være med på «Mesternes mester» er å være pensjonert idrettsutøver. Nå forteller årets deltakere hvordan de taklet overgangen fra proffkarrierene. Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL/OSLO (Dagbladet): Det skjer flere ganger i året, og tårene sitter som regel løst når landets største idrettsprofiler legger opp.

Og selv om heiarop og kubjeller stilner brått, føler nok mange av oss på et videre eierskap, og har forventninger til idrettsheltene, også etterpå.

Det er ikke alltid like enkelt å komme i møte. I fjor sommer var eksempelvis Petter Northug (35), etter å ha blitt pågrepet for råkjøring, svært ærlig om en beintøff overgang.

- Modige tårer

Da Dagbladet møtte årets «Mesternes mester»-deltakerne under innspillingen i fjor høst, var Northug et naturlig tema. Mange kan kjenne seg igjen i tomheten man sitter igjen med etterpå, når et helt nytt liv skal etableres.

Øystein «Pølsa» Pettersen (38) var den første til å forlate «Mesternes mester» i år, etter å ha skadet seg stygt. Mange husker nok da 38-åringen tok gull i lagsprinten sammen med nettopp Petter Northug under OL i Vancouver for ti år siden.

Til Dagbladet forteller Pettersen at han ikke la opp fordi han ikke ville fortsette, men for å bruke energien og kreftene sine et annet sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer