Ivana Trump er død:

- Stor sorg

Minnes av familien etter å ha gått bort 73 år gammel.

DØDSFALL: Ivana Trump, Donald Trumps tidligere kone, har gått bort. Foto: Stephen Lovekin/ REX/ NTB
DØDSFALL: Ivana Trump, Donald Trumps tidligere kone, har gått bort. Foto: Stephen Lovekin/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ivana Trump, Donald Trumps tidligere kone, er død, ifølge ABC News. Hun ble 73 år gammel.

De får bekreftet dødsfallet fra familien.

- Det er med stor sorg at vi annonserer dødsfallet til vår elskede mor Ivana Trump. Moren vår var en fantastisk kvinne, en kraft innen forretningslivet, en atlet i verdensklasse, en strålende skjønnhet, en hengiven mor og venn, skriver Trump-familien i en uttalelse.

Trump skal angivelig ha gått bort som følge av hjertestans, ifølge ABC News.

Ivana var gift med USAs tidligere president fra 1977 til 1992, og sammen fikk de barna Ivanka, Eric og Donald Trump jr.. I 1992 gikk de imidlertid fra hverandre.

«Jeg er veldig lei for å måtte informere alle som elsket henne, og det er mange, om at Ivana Trump har gått bort i sitt hjem i New York City», skriver Donald Trump i en uttalelse.

EKSPAR: Donald og Ivana Trump var gift mellom 1997 og 1992, og fikk tre barn sammen. Foto: Adam Scull/photolink/REX/NTB
EKSPAR: Donald og Ivana Trump var gift mellom 1997 og 1992, og fikk tre barn sammen. Foto: Adam Scull/photolink/REX/NTB Vis mer

«Hun var en nydelig, vakker og fantastisk kvinne, som levde et storslått og inspirerende liv. Hennes store stolthet var hennes tre barn Donald Jr., Ivanka og Eric. Hun var så stolt av dem, og vi er så stolt av henne. Hvil i fred Ivana».

Som kona til den eksentriske milliardæren Donald Trump, ble hun raskt en av de mest kjente og omtalte konene i New Yorks offentlighet. I etterkant av skilsmissen trakk hun seg i stor grad unna rampelyset, men bruddet skremte ikke Ivana fra å satse på kjærligheten på ny.

Totalt har hun fire ekteskap bak seg.

Før hun flyttet til USA, var hun en dyktig langrennsløper. I de seinere åra har hun jobbet med drift av hoteller og kasinoer i USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer