Stor test av nettbutikker

Vi har testet 17 populære nettbutikker. Og kåret de beste og dårligste.

MACYS.COM: USAs største nettbutikk er sikkert grei nok for amerikanske borgere, men utenlandske shoppelystne bør styre unna. FOTO: Screenshot Macys.com
MACYS.COM: USAs største nettbutikk er sikkert grei nok for amerikanske borgere, men utenlandske shoppelystne bør styre unna. FOTO: Screenshot Macys.comVis mer

Det Nye-redaksjonen og Klikk Mote-redaksjonen har gått sammen om å teste nettbutikker.

Det er nettbutikker som selger klær vi har konsentrert oss om i første omgang, og utvalget består av de mest populære nettbutikkene.

Kriterier Av kriterier har vi konsentrert oss om følgende punkter:

Førsteinntrykk - er nettbutikken fin og blir vi inspirert? Hvordan vises klærne, - bare produktbilde eller på modell i tillegg? Vi legger mye vekt på om vi finner butikken inspirerende nok til at vi har lyst til å shoppe der igjen.

Enkel i bruk - er det lett å finne frem, navigere og forstå nettsiden?

Betalingsordninger - tilbyr de bare kort, eller har kan butikken tilby faktura, delbetaling og PayPal også?

Returordninger - er det lett å returnere varene?

Hurtighet - hvor fort får vi varene? Hvor lang tid tar det før vi får refusjonen på konto?

Service - er kundeservice lett å få tak i? Svarer de raskt? Er de flinke og serviceminded?

Prisnivå - hva koster varene? Er prisene rimeligere på nett enn i butikk? Hva med frakt og returkostnader?

Net-a-porter best i test Vi kåret Net-a-porter til den beste i testen av de dyre designerbutikkene. Her var det ikke mye å utsette på verken inspirasjon, shoppelyst, levering eller service. Men det koster litt, så vi oppfordrer til å holde øynene åpne for gratis frakt-kampanjer, og selvsagt når de har salg.

My-wardrobe og The Outnet er begge gode runner-ups på designermerker. Her får du super service og klær til rimeligere priser enn Net-a-porter. Verdt en titt!

Zara best i test Av de rimelige butikkene, er det flere som fortjente enn femmer, men alt i alt er det Zara som kommer best ut. Vi synes at siden er utrolig levende og inspirerende. Alle plaggene er stylet på modellI, og de tilbyr veldig mye fint. I tillegg er nettbutikken proff og enkel å forholde seg til.

Frakt- og returkostnader Gratis frakt er selvsagt det beste, og de som tilbyr det får stående ovasjoner og stjerne i margen av oss.

Det er imidlertid mange som har en frakt- og/eller returkostnad på en rimelig sum. Vi synes det er rimelig å betale 40-50 kr i frakt og/eller retur, litt avhengig av hva vi har bestilt og hvordan frakt-/returordningen er. Får du levert varene pent pakket inn på døra etter en dag, slik som Net-a-porter.com tilbyr, har vi litt mer forståelse for at det koster litt ekstra.

Returavgiften til Macys.com på 370 kr, eller 340 kr som Youshehe.com har i fraktkostnad, er imidlertid overhodet ikke greit. Det er rett og slett for altfor dyrt!

Så hvis du ikke vet at du garantert skal beholde varen, vil vi anbefale deg styre unna disse.

Disse har gratis frakt Laredoute tilbyr gratis frakt, og Zalando tilbyr gratis frakt og retur. Applaus!

Disse tilbyr gratis retur The Outnet og Zalando tilbyr gratis retur. Pluss i boka!

Bør ha toll og avgifter inkludert i prisen Av de utenlandske nettbutikkene, er det Net-a-porter, The Outnet og Macy's som tar høyde for at vi befinner oss i Norge og legger inn automatisk toll og avgifter for oss.

Det betyr ingen skjulte tillegg som dumper ned i postkassa senere, noe som er et stort pluss.

Bestiller du fra nettbutikker som ikke tilbyr denne servicen, sitter du fort igjen med svarteper hvis du ønsker å returnere varen. Toll og moms må uansett betales (nå er Tollvesenet så obs på nettshopping, samt at transportørfirmaene rapporterer inn alle forsendelser til Tollvesenet, at det er nesten ingenting som unnslipper tollen lenger). Ofte får du toll- og momskrav ettersendt via transportøren. Kravet må betales, og du bes om å selv kontakte norske tollmyndigheter og kreve refusjon. Youheshe.com og Mytheresa.com er eksempler på nydelige nettbutikker som ikke tilbyr servicen med å bake inn toll og moms for deg i prisen. Da velger vi oss heller TheOutnet.com, Net-a-porter.com eller My-wardrobe.com.

Utenlandske, men litt norske likevel Disse er ikke egentlig norske, men har norsk "filial" - og dermed er toll og moms allerede iberegnet i prisen:

Boozt.com, Nelly.com, Lareodute.no, Ginatricot.com, Zara.com, My-wardrobe, Hm.com og Zalando.com.

Saken ble opprinnelig skrevet av Det Nye for Klikk.no. Les her.

Test av nettbutikken Net-a-Porter.com Vanvittig rask levering og stor utvalg av designerklær. Karakter: 5/6 Test av nettbutikken Mywardrobe.com En oversiktlig nettbutikk som er enkel i bruk. Veldig rask levering! Karakter: 5/6 Test av nettbutikken Theoutnet.com Inspirerende nettbutikk med svært nedsatte priser. En klar favoritt, men med noe kluss i retur av penger. Karakter: 5/6 Test av nettbutikken Zara.com Oversiktlig, enkel i bruk og mye fint å velge i! Karakter: 5/6 Test av nettbutikken Zalando.com Gratis frakt og retur, samt ingen tollgebyre er et stort pluss. Litt tynt når det gjelder spennende designere. Karakter: 5/6 Test av nettbutikken Nelly.com En inspirerende og i-tiden nettbutikk med en tungvinn returordning. Karakter: 5/6 Test av nettbutikken Ellos.no En fin og ryddig nettbutikk med en veldig enkel returordning. Karakter: 4/6 Test av nettbutikken Laredoute.no Helt grei, men må kjøpe for minst kr 249. Karakter: 4/6 Test av nettbutikken Hm.com Fin nettside med fine og billige plagg, men Posten roter til leveringen. Karakter: 4/6 Test av nettbutikken Boozt.com Fin nettbutikk, men høyt minstebeløp for gratis frakt. Karakter: 4/6 Test av nettbutikken Ginatricot.com Det er raskt og enkelt å handle i nettbutikken til Gina Tricot. Karakter: 4/6 Test av nettbutikken Mytheresa.com Superfin og god nettbutikk. En klar favoritt, hadde det bare ikke vært for tollkrav fra norske myndigheter. Karakter: 4/6 Test av nettbutikken Bikbok.com Fin og oversiktlig nettbutikk. Bestillingen er gjort på noen få klikk. Karakter: 4/6 Test av nettbutikken miinto.no Veldig mange bra merker, men rotete. Det er vanskelig å finne godbitene. Karakter: 4/6 Test av nettbutikken YouHeShe.com En inspirerende side med rask levering, men vær obs på momstillegg og eventuelle tollkrav. Karakter: 3/6 Test av nettbutikken Bubbleroom.no En rotete og lite inspirerende side med en minimum ordreverdi på kr 100. Karakter: 3/6 Test av nettbutikken Macys.com Vanskelig returordning og dårlig kundeservice. Karakter: 2/6