Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stordalen får bygge i vernet område

Petter Stordalen får bygge hytte i et vernet område på terskelen til Hardangervidda.

SKAL BYGGE: Petter Stordalen får bygge hytte i et vernet område på terskelen til Hardangervidda. Her sammen med kona Gunhild under sist mandags fest i Choice-kjedens hovedkvarter på vestkanten i Oslo. 
Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SKAL BYGGE: Petter Stordalen får bygge hytte i et vernet område på terskelen til Hardangervidda. Her sammen med kona Gunhild under sist mandags fest i Choice-kjedens hovedkvarter på vestkanten i Oslo. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Opprinnelig søkte hotellmagnaten om å få restaurere et gammelt hyttetun han eier i landskapsvernområdet Brattefjell-Vindeggen i Tinn kommune, skriver Telen ifølge VG. Hyttene ble brukt i forbindelse med tungtvannsaksjonene under andre verdenskrig, og Tinn kommune ønsket at hyttene skulle bli bevart for ettertiden. I stedet tilbød de Stordalen å bygge en ny hytte i det vernede området.

Kommunen bedyrer at de vanligvis ikke gir slike dispensasjoner.

- Men i dette tilfellet valgte vi selv å foreslå det, ettersom det gir en gunstig løsning for kommunen, sier saksbehandler Bjørn Hansen.

Løsningen går ut på at Stordalen setter de gamle hyttene i stand, så de kan brukes som informasjonssenter for villreindrift og huse en utstilling om tungtvannsaksjonen i 1943.

Stordalen får trolig også dispensasjon for å fly inn byggematerialene til hytta, men han og kona må ta beina fatt når den står ferdig. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media