- Storm i tomt vodkaglass

«Skandalefesten» blir vist på NRK.

|||MOSKVA (Dagbladet.no): På sin 23-årsdag våknet Alexander Rybak til skandaleoppslag om at han skal ha vært på vodka- og kaviarfest hos den russiske megastjernen Philip Kirkorov.

Kirkorov er også en av fem medlemmer i den russiske GP-juryen som skal gi poeng under finalen lørdag.

- Dette var ingen fest, men et TV-innslag som vi skal sende i NRKs vorspielprogram før lørdagens finale, sier programleder og MGP-kommentator Synnøve Svabø til Dagbladet.

Hun begynte å jobbe med et møte med Kirkorov allerede i januar. Senere fant de ut at det kunne være moro å få til et kort møte mellom den russiske stjerne og vår egen Alexander Rybak.

- Vi visste ikke noe om at han var medlem i juryen.

- Var det en vodkafest?

- Det sto en flaske vodka på bordet. Men jeg kan på ære og samvittighet si at ingen av oss drakk en dråpe. Dette er TV! sier Svabø.

Ikke hemmelig
Hun bekrefter imidlertid at det ble spist ekte, russisk kaviar fløyet inn fra Svartehavet.

- Hele seansen får du se på TV. Det er ikke noe hemmelighetskremmeri rundt dette, sier programlederen, og karakteriserer Ekstrabladets oppslag som en fillesak.

- Dette er storm i et tomt vodkaglass. Saken burde etter min mening aldri stått på trykk.

SMS'et om møtet
Alexander Rybak har flere ganger snakket med pressefolk om møtet med Kirkorov.

Onsdag 6. mai skrev han i sin daglige SMS til Dagbladet: «I dag hilste jeg på Russlands største stjerne, Philip Kirkorov. Han kom visst bare for å hilse på meg. Sånt er koselig.»

Torsdag 7. mai skrev han: «Nå skal jeg og Kathrine (Synnes, manager, red. anm.) spise middag sammen med Russlands største artist.»

10. mai: «Vel, imens sitter jeg på restaurant med ESC-programleder Andrej (som heier på meg), kjæresten til Ronaldinho (som også heier på meg), kongen av russisk pop Philipp Kirkorov (som tydeligvis alltid har heiet på meg) og Carola (som ikke har hørt sangen min). Jeg har det veldig gøy sammen med dem.»

Han fortalte Dagbladet fredag at russeren var blitt en av hans fans. Rybak har dessuten stilt opp på bilder med Kirkorov og Carola for den svenske avisa Expressen.

- Bullshit
Det var den danske avisa Ekstrabladet som i dag brakte nyheten om Rybaks besøk hos Kirkorov. TV-direktøren for den europeiske kringkastingsunionen, Bjørn Erichsen, er selv dansk og sa til Dagbladet i dag at saken ikke får noen konsekvenser for Alexander Rybak.

- Dette er standard Ekstrabladet-bullshit, sier Erichsen.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra den danske avisa i dag.

PÅ BYEN MED PHILIP OG CAROLA: Alexander Rybak har ikke bare vært hjemme hos Philip Kirokov. De to har også vært ute på by'n i Moskva med Carola. Foto: SVEN LINDWALL/EXPRESSEN
PÅ BYEN MED PHILIP OG CAROLA: Alexander Rybak har ikke bare vært hjemme hos Philip Kirokov. De to har også vært ute på by'n i Moskva med Carola. Foto: SVEN LINDWALL/EXPRESSEN Vis mer