Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Eurovision

Stormet scenen under Eurovision-finalen: - Det er helt krise

Fikk tilbud om å synge på nytt - takket nei.

STORMER SCENEN: Under Storbritannias bidrag stormet en ukjent mann scenen. Nå får SuRie synge igjen. Video: NRK. Foto: AP Photo/Armando Franca Vis mer

LISBOA (Dagbladet): Lørdag kveld er det fest i Lisboa når vinneren av Eurovision Song Contest 2018 skal kåres.

Alexander Rybak (31) og det norske bidraget kom seg godt gjennom opptreden sin, men da det var Storbritannia og artisten SuRies tur, gikk det imidlertid ikke som ventet.

- Sjokkert

På sosiale medier stormer det i ettertid, etter at en fra salen stormet scenen og rappet mikrofonen til den britiske sangeren.

- Det var nesten en Jimmy Jump-versjon 2-0 her, sier Eurovision-kommentator Olav Viksmo Slettan. Han sier det er uklart hva som skjedde, men at det vil komme mer informasjon.

På grunn av scenestormingen kunne SuRie få synge på nytt etter siste sang, opplyser Viksmo Slettan på direkten.

Det ønsker derimot ikke den britiske artisten å gjøre.

Tatt av politiet

I etterkant av hendelsen har EBU kommentert skandalen.

- EBU beklager scenestormingen som fant sted under Storbritannias opptreden i Eurovison Song Contest finalen i Lisboa denne kvelden. Personen som stormet scenen er nå i politiets varetekt.

- Den britiske sangeren SuRie og hennes team fikk tilbud om å synge igjen, men bestemte seg for å ikke gjøre det da de er ekstremt stolte over fremførelsen hennes, og har bestemt at det overhodet ikke er noen grunn til å synge igjen.

KK-redaktør Ingeborg Heldal sier til Dagbladet et hun er sjokkert over at sikkerheten rundt scenen ikke er bedre.

PORTUGAL: Alexander Rybaks dansere er klare for den store finalen i Eurovision. Nå som det nærmer seg kjenner de nervene snike seg på... Video: Privat / Emilie Rydning Vis mer

- Jeg må gi Lisboa massiv kudos for en av de mest fantastiske Eurovision-scenene jeg noensinne har sett! Men jeg må innrømme at jeg fikk helt sjokk da det britiske bidraget ble avbrutt av at en mann klarte å ta seg opp på scenen midt i opptredenen hennes. Det er helt krise, og jeg fatter ikke at de ikke har bedre sikkerhet rundt scenen, sier hun.

William Lee Adams, som driver Wiwibloggs - den største internasjonelle siden for Eurovision, raser mot sabotasjen ifølge Expressen.

- Den her sabotasjen har ødelagt det som skulle bli en «en gang i livet» opplevelse for SuRie.

- ... Det her har skapt en stor distraksjon. Ikke bare for SuRie men også for seerne som nå ignorerer bidragene som kommer etter henne, fortsetter han.

- Stressa

Alexander Rybak kom seg på sin side uforstyrret gjennom finaleshowet sitt. Expressens anmelder Anders Nunstedt synes 31-åringen så noe stress i Rybaks blikk i starten av framføringa.

- Føler han på presset hjemmefra? Har han hørt snakk om at han har sunket som en stein på bettinglistene? Jeg vet ikke, men det var forsert, sier Nunstedt, som spår topp ti-plassering på Rybak.

- Østeuropa har ikke så mange låter å stemme på i kveld, og jeg tror at stjernestatusen hans fra Moskva-triumfen i 2009 gjør at Rybak kan reise hjem med en slags heder i behold. Ikke mer.

Også tidligere MGP-general Per Sundnes opplevde at ikke alt var helt som det skulle i starten av framføringa.

TSJEKKIA: Alexander Rybak kom seg til finalen i Eurovision Song Contest i Lisboa. Men noe som skjedde på tirsdag kan ha noe å si for lørdagens utfall, mener Jan Thomas Holmlund, Eurovision-entusiast og vaktsjef i Dagbladet. Video: Emilie Rydning / Ørjan Ryland / Marie Røssland Se hele Dagbladets Eurovision-studio her: https://goo.gl/PuQpLm Vis mer

- Alexander virket litt nervøs på innmarsjen , men dette var skikkelig lekent og løst. Han er en mester på scenenærvær, og gjengen rundt ga ham topp dynamikk. Jeg satser på at han feirer 32-årsdag med en gullmedalje rundt halsen.

Tidligere Eurovision Song Contest-vinner Elisabeth «Bettan» Andreassen synes Rybak leverte varene.

- Erru gæern, det var en kjempefin opptreden. Han sang bedre enn i går og hadde en god energi. Ikke overspill, men en deilig, god energi. Jeg kjente at dette er bra.

- Har du tro på seier?

- Det kan jeg ikke si, jeg må se litt mer først. Men dette var den beste låten hittil. Han hadde den beste energien. Jeg synes han hadde en ganske grei plassering mellom to forsiktige låter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media