Pamela Anderson:

Stormet ut fra veldedighets­auksjon i sinne

«Baywatch»-stjerna raser mot arrangørene på Twitter.

SINT: Pamela Anderson satte ikke pris på at arrangørene brått ga penger til noe annet enn det som var hovedsaken. Her avbildet under et annet veldedighetsarrangement i Frankrike i januar. Foto: NTB Scanpix
SINT: Pamela Anderson satte ikke pris på at arrangørene brått ga penger til noe annet enn det som var hovedsaken. Her avbildet under et annet veldedighetsarrangement i Frankrike i januar. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tirsdag denne uka deltok «Baywatch»-stjerna Pamela Anderson (51) på en veldedighetsauksjon i regi av den franske fotballklubben Olympique de Marseille, der pengene skulle gå til fattige barn.

I kjølvannet av den dramatiske brannen som skadet Notre-Dame i Paris tidligere denne måneden, valgte imidlertid arrangørene samtidig å samle inn penger til gjenoppbyggingen av den franske katedralen, og auksjonerte derfor bort et element der pengene skulle gå til dette.

Det fikk Anderson til å rase. Hele 112 000 dollar fra auksjonen, i overkant av 960 000 norske kroner, gikk nemlig direkte til Notre-Dame, til tross for at formålet med auksjonen var å samle inn penger til trengende barn i Marseille.

51-åringen var til stede under auksjonen sammen med kjæresten Adil Rami (33), som spiller for den franske klubben.

FOTBALLKJÆRESTE: Pamela Anderson deltok på auksjonen sammen med kjæresten Adil Rami, som spiller for klubben Olympique de Marseille. Foto: NTB Scanpix
FOTBALLKJÆRESTE: Pamela Anderson deltok på auksjonen sammen med kjæresten Adil Rami, som spiller for klubben Olympique de Marseille. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Raste på Twitter

Ifølge Page Six skal 51-åringen ha stormet ut av veldedighetsarrangementet da hun fikk høre dette, før hun onsdag tok til Twitter og raste mot arrangørene.

«I går deltok vi på gallaen for å samle inn penger for de unge som lider i Marseille - fulle av gode intensjoner. (...) Så kom et overraskelsespunkt, for å samle inn penger til å gjenoppbygge Notre-Dame???» skrev hun onsdag.

«Jeg er sikker på at barna som lider i Marseille ville fått mer bruk for de pengene enn det katedralen som allerede har mottatt milliarder i donasjoner vil gjøre», skrev hun videre i et nytt innlegg.

Milliarddonasjoner

Etter den dramatiske brannen har nemlig en rekke mennesker, deriblant milliardærene François-Henri Pinault (56) og Bernard Arnault (70), donert penger til Notre-Dame. De to har til sammen donert flere milliarder norske kroner til gjenoppbyggingen av katedralen i Paris.

Anderson fulgte også opp sitt første innlegg med en ny beskjed til arrangørene, der hun oppfordret dem til å sende pengene dit de egentlig skulle.

- Jeg håper de vil revurdere, og gi pengene dit de trengs. Til samfunnet her i Marseille, dit de skulle. Og ville gått mye lenger i å gjøre liv bedre.

Olympique de Marseille har ikke respondert på Andersons kritikk, men de har fortalt til AFP at de samlet inn 490 000 dollar, i overkant av to millioner norske kroner, til de lokale barna i byen.