Kronprinsesse Mette-Marit:

Strålte i gammel favoritt

Gjenbruksprinsessen kom med samme kjole for tredje gang.

FOR TREDJE GANG: Kronprinsesse Mette-Marit tok fram en gammel klassiker fra klesskapet i anledning dagens fredsprisutdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FOR TREDJE GANG: Kronprinsesse Mette-Marit tok fram en gammel klassiker fra klesskapet i anledning dagens fredsprisutdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble den prestisjetunge Nobels fredspris delt ut i Oslo rådhus. Den årlige utdelingen fant sted i hovedstaden i formiddag, og en rekke personer fra det offentlige Norge og fra kongefamilien var tradisjonen tro til stede for å overvære utdelingen.

Årets nobelprisvinner er den etiopiske presidenten Abiy Ahmed, som får fredsprisen for sin innsats for å skape fred mellom Eritrea og Etiopia.

Både dronning Sonja (82), kong Harald (82), kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) var selvskrevne gjester under utdelingen i formiddag, og særlig sistnevnte har for vane å vise seg i flotte antrekk på fredsprisutdelingen - og årets utdeling er intet unntak.

GAMMEL FAVORITT: Kronprinsessen stilte opp i en kremhvit Valentino-kjole under årets Nobel-utdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GAMMEL FAVORITT: Kronprinsessen stilte opp i en kremhvit Valentino-kjole under årets Nobel-utdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kronprinsessen strålte ved siden av sin kjære kronprins Haakon i en gammel kjolefavoritt hun hadde tatt fram for anledningen. Mette-Marit bar en kremhvit kjole fra favorittdesigneren Valentino - en kjole hun har brukt på fredsprisutdelingen flere år tidligere.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer da datteren hennes holdt en tale etter konfirmeringen. Video: NRK. Vis mer

Kom i samme kjole

Både under utdelingen i 2009 og 2014 var kronprinsessen antrukket i den samme kjolen - så man kan utvilsomt si at Mette-Marit er opptatt av gjenbruk.

STRÅLTE: Kronprinsessen hadde på seg kjole fra Valentino og diadem fra Prada. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLTE: Kronprinsessen hadde på seg kjole fra Valentino og diadem fra Prada. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
KLASSIKER: Kronprinsessen hadde på seg noen av sine favorittsko, nemlig beige pumps fra Christian Louboutin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLASSIKER: Kronprinsessen hadde på seg noen av sine favorittsko, nemlig beige pumps fra Christian Louboutin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ifølge Svensk Damtidning var heller ikke kronprinsessens diadem kjøpt for anledningen. Det kommer fra det eksklusive merket Prada, og er angivelig en av hennes favoritter.

Diademet og Valentino-kjolen var også Mette-Marits antrekk da hun var med å feire dronning Margrethe av Danmarks 75-årsdag for fire år siden - den gang bar hun det sammen med et rødt bånd.

Under fredsprisutdelingen i 2014 brukte kronprinsesse Mette-Marit det samme diademet med et sort bånd. Ifølge Svensk Damtidning brukte hun det for første gang under en feiring i 2010.

2014: Slik så kronprinsessen ut i 2014 - i den samme kjolen. Foto: NTB Scanpix
2014: Slik så kronprinsessen ut i 2014 - i den samme kjolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
2009: Også i 2009 gikk Mette-Marit i den samme Valentino-kjolen. Denne gang med matchende, hvitt hårbånd. Foto: NTB Scanpix
2009: Også i 2009 gikk Mette-Marit i den samme Valentino-kjolen. Denne gang med matchende, hvitt hårbånd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den norske kongefamilien har lange tradisjoner for å delta på den begivenhetsrike Nobel-utdelingen, og årets arrangement er intet unntak. Dette er en av kronprinsesse Mette-Marits første offentlige opptredener etter at det ble kjent at hun har møtt den overgrepsdømte og avdøde Jeffrey Epstein en rekke ganger.

Kronprinsessen deltok også på cupfinalen i fotball på Ullevaal stadion søndag, med blant andre kong Harald og statsminister Erna Solberg.

KOMMENTAR: Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell om hvorfor kronprinsesse Mette-Marit nå beklager sine møter med Jeffrey Epstein. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

I hardt vær

Mette-Marit har vært i hardt vær den siste uka, etter at Dagens Næringsliv avslørte i starten av desember at hun har møtt milliardæren Jeffrey Epstein ved flere anledninger mellom 2011 og 2013.

Da saken ble kjent, gikk kronprinsessen ut og beklaget møtene.

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, forklarte hun til DN, via Slottet.

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt en mindreårig kvinne for seksuelle tjenester, noe han sonet 13 måneder for. Tidligere i år ble han siktet for menneskehandel og overgrep mot unge jenter og kvinner. Han tok sitt eget liv i varetekt i august.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Flere ganger mellom 2011 og 2013 møtte de to hverandre. De skal ha blitt introdusert av felles bekjente i utlandet. De fleste møtene var i USA, men de to har også møtt hverandre i Oslo. Ved alle møtene skal andre personer ha vært til stede.

Kronprins Haakon har på sin side bare møtt Epstein én gang, da de møtte ham tilfeldig på gata under en ferietur på St. Barts i 2012.

Slottet og kronprinsessen har hele tiden hevdet at de ikke kjente til Epsteins kriminelle fortid. I 2013 kuttet kronprinsessen båndene til finansmannen, fordi hun opplevde at han prøvde å utnytte forbindelsen han hadde med henne overfor andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer