Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertuginne Meghan og prins Harry:

Strålte på sitt siste oppdrag

Hertugparet dukket opp på markeringen av Commonwealth Day.

SISTE OPPDRAG: Hertuginne Meghan og prins Harry strålte under sitt siste oppdrag, som skjer i anledning markeringen av Commonwealth Day. Foto: NTB Scanpix
SISTE OPPDRAG: Hertuginne Meghan og prins Harry strålte under sitt siste oppdrag, som skjer i anledning markeringen av Commonwealth Day. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne uka har hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) vist seg sammen i Storbritannia igjen - etter at sjokknyheten om at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter kom.

Helt siden bomba slapp i januar har hertuginnen oppholdt seg i Canada sammen med parets ti måneder gamle sønn, Archie.

Nå er paret imidlertid tilbake for å gjennomføre sine siste offentlige oppdrag på vegne av kongehuset, før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars.

Etter alt å dømme er kveldens offisielle opptreden sammen deres siste. Det skjer nemlig i anledning markeringa av Commonwealth Day i Westminister Abbey, som er en feiring for samveldet.

STRÅLTE: Meghan og Harry ankom kveldens arrangement hånd i hånd. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE: Meghan og Harry ankom kveldens arrangement hånd i hånd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På bildene fra stedet ser hertugparet svært lykkelige ut. Meghan var kledd i en stilig, grønn kjole og smilte til kameraene.

Markeringa regnes som en av de viktigste arrangementene i året for den britiske kongefamilien, og både dronninga, prins Charles, prins William og hertuginne Kate var til stede.

RØDT: Hertuginne Kate og prins William var selvskrevne gjester under arrangementet. Foto: NTB Scanpix
RØDT: Hertuginne Kate og prins William var selvskrevne gjester under arrangementet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
BLÅTT: Dronning Elizabeth ankom markeringen kledd i blått. Foto: NTB Scanpix
BLÅTT: Dronning Elizabeth ankom markeringen kledd i blått. Foto: NTB Scanpix Vis mer
PRINS CHARLES: Prinsen ankom markeringa sammen med kona, hertuginne Camilla. Foto: NTB Scanpix
PRINS CHARLES: Prinsen ankom markeringa sammen med kona, hertuginne Camilla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dagens markering gikk derimot ikke bare rolig for seg. Kort tid før de kongelige ankom stedet ble to personer pågrepet for brudd på landets anti-terror-lover, etter at en rekke personer demonstrerte i området. Det skriver politiet i byen på Twitter.

PÅGREPET: To personer ble pågrepet i forbindelse med markeringa, etter at en rekke personer demontrerte i området. Foto: NTB Scanpix
PÅGREPET: To personer ble pågrepet i forbindelse med markeringa, etter at en rekke personer demontrerte i området. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Markeringa gikk likevel fredfult for seg inne i Westminister Abbey. På vei ut møtte Meghan og Harry flere som spent ventet på utsiden, blant andre en håndfull med skoleelever som ga de kongelige blomster.

HILSER: Hertugparet tok imot en blomsterbukett fra skoleelever på vei ut fra markeringa inne i Westminister Abbey. Foto: NTB scanpix
HILSER: Hertugparet tok imot en blomsterbukett fra skoleelever på vei ut fra markeringa inne i Westminister Abbey. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den siste uka har hertugparet vist seg flere ganger for offentligheten.

Først i anledning den årlige Endeavor-utdelinga som fant sted i London sentrum, før de strålte under helgas Mountbatten Music Festival i London.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Uteble

Det er ikke bare hertuginna og prinsen det har stormet kraftig rundt den siste tida. Prins Andrew har også vært i hardt vær, etter at han ble anklaget for seksuelle overgrep.

Etter at han i midten av november i fjor stilte opp i et kontroversielt intervju med BBC, har det haglet kritikk fra både familie og kritikere. Det var første gang han ytret seg om anklagene - som han hele tida har nektet for skal ha skjedd.

Kort tid etter kom pressemeldinga fra Buckingham Palace om at prinsen trakk seg tilbake fra offisielle oppdrag, etter godkjennelse fra dronninga.

Da markeringa for Commonwealth Day fant sted, var det dermed ikke så rart at prins Andrew uteble fra oppdraget.

Ifølge en talsperson for Buckingham Palace skal bakgrunnen for valget enkelt og greit ha vært at han trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter etter skandalen.

Årsaken til tilbaketrekningen er hans vennskap med den overgrepsanklagede finansmilliardæren Jeffrey Epstein, som ble funnet død på fengselscella i august. Måneden før hadde han blitt pågrepet og siktet for både menneskehandel og seksuell utnyttelse av mindreårige.

Hele Norges coronakart