Prinsesse Märtha Louise:

Strammer inn bruken av prinsessetittelen

Varsler om endringer etter debatten tidligere i år.

SLUTTER Å BRUKE TITTELEN: Prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger bruke sin prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Foto: NTB Scanpix
SLUTTER Å BRUKE TITTELEN: Prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger bruke sin prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (47) skal ikke lenger bruke sin prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det skriver hun på sin egen Instagram-profil.

Det har lenge pågått en debatt om hvorvidt prinsessen skulle bruke tittelen i kommersiell sammenheng eller ikke. I mai fortalte kongehuset i en uttalelse at Slottet skulle ha en debatt med prinsesse Märtha Louise om bruken av tittelen.

Nå har de altså konkludert med at Märtha Louise ikke skal bruke tittelen i kommersielle sammenhenger framover.

«Det har vært mange diskusjoner om min bruk av tittel i kommersiell sammenheng i det siste. Det at jeg brukte prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved. Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten», skriver hun på Instagram.

Videre skriver prinsessa at hun i samråd med sin familie nå har funnet ut at det er best at hun gjør noen endringer i sin praksis.

«Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn- og utland og i private sammenhenger. Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det vil si at jeg i alle kommersielle sammenhenger, bruker bare Märtha Louise».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer