Prins Joachim:

Strever med å finne sin plass

Den danske prinsen innrømmer at han sliter med å finne sin plass i kongehuset.

NUMMER TO: Prins Joachim åpner seg om det å stå i skyggen av storebroren, kronprins Frederik. Her er han avbildet sammen med kona prinsesse Marie i 2011. Foto: Lise Serud / NTB
NUMMER TO: Prins Joachim åpner seg om det å stå i skyggen av storebroren, kronprins Frederik. Her er han avbildet sammen med kona prinsesse Marie i 2011. Foto: Lise Serud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at dronning Margrethes (81) avdøde mann, prins Henrik, sleit med å finne sin rolle i kongehuset i den tida han levde.

Prinsen ville nemlig ikke akseptere sin plass «under» kona.

I likhet med sin far, strever også prins Joachim (51) med å leve i skyggen av et nært familiemedlem, nemlig storebror kronprins Frederik (52).

Det er bare tolv måneder mellom prinsebrødrene - men det er altså kronprins Frederik som har førsteretten til tronen.

- Det er ikke lett

I et åpenhjertig intervju med det franske magasinet Point de Vue, gjengitt av danske B.T, erkjenner 51-åringen at han har utfordringer med rollen sin.

- Mellom oss er det mer komplisert. Kronprinsen skal følge tingenes gang. Men ingenting er definert for nummer to og vedkommendes kone, verken i skrift eller i tale. Faren min stiftet bekjentskap med samme utilfredsstillelse og klarte aldri å klargjøre sin plass i kongefamilien, forteller prinsen ærlig til magasinet.

- Men det er ikke alltid lett. Vi må finne ut av det selv, samtidig som at man må holde seg innenfor rollen som nummer to i rekken, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer