Miguel Jontel Pimentel:

Stunt sjokkerer: «Folk kastet opp»

Artisten dinglet fra taket etter kroker festet i ryggen. NB! Vi advarer mot sterke inntrykk.

SKAPER REAKSJONER: Artisten sparte ikke på kruttet da han sto på scenen. Foto: Brian To / REX / NTB
SKAPER REAKSJONER: Artisten sparte ikke på kruttet da han sto på scenen. Foto: Brian To / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen går lengre enn andre i kunstens navn. Det gjorde i hvert fall artisten Miguel Jontel Pimentel (37), som sjokkerte publikum med et grotesk stunt, skriver TMZ.

Artisten fikk ryggen piercet med store metallkroker, før han så ble heist til værs.

37-åringen ble så hengende i lufta, med krokene festet til huden på ryggen, mens han sang den nye låta med den passende tittelen «Rope».

Se bilder lenger ned i saken.

GA ALT: Programlederne er kjent for å gi alt under P3aksjonen, ogMartin Lepperød ga alt for å samle inn penger til TV-aksjonen. Video: NRK/ Rød Løper Vis mer

Stuntet fant sted fredag, som en del av en spesiell minikonsert i Los Angeles. Artisten fikk hjelp av to assistenter på scenen til å feste krokene til ryggen.

I forkant av konserten, som også ble strømmet direkte, ble det lovet at Miguel ville gi en grensesprengende opptreden.

I et større intervju med Los Angeles Times forklarer Miguel bakgrunnen for stuntet.

- Til å begynne med var jeg litt sånn: «Hva er den mest ekstreme måten å gå utenfor det som er forventet? Hvor langt kan jeg gå for å demonstrere hvor langt jeg er villig til å gå for kunsten?» Jeg kan ikke vite hvor langt jeg er villig til å gå før jeg har kroker i ryggen.

«Temptation Island» var tilbake med nok en skandale, der Vanessa ble tvungvet til å se på kjærestens utroskap. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

Videre forklarer artisten at det ikke bare var den fysiske smerten som var utfordrende, og påpeker at det handlet like mye om indre frykt.

- Det var en skummel opplevelse og frigjørende følelse å gå gjennom, fordi det har så mye med smerte å gjøre. For hva betyr egentlig smerte?

Ikke overraskende nok flommer X (tidligere Twitter) over av reaksjoner på den sjokkerende opptredenen.

Flere synes det er ekkelt.

«Hvis jeg ville se noen med kroker i ryggen hadde jeg satt på en «Saw»-film. Miguel trenger en 'intervention'», mener en.

En annen skriver:

«Jeg skal ikke dømme dere som har spesielle fetisjer, men han henger i lufta som en fuglemater? Greit at dere blir tent av det ene og det andre, men kroker i ryggen?»

I sosiale medier deler russiske Galkina Anechka hyppig videoer av seg selv hvor hun isbader. Hjertespesialist og professor Maja-Lisa Løchen advarer imidlertid om fenomenet. Video: Instagram/@_galkina_anechka_ Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

«Jeg har sovet på det i noen netter nå, men greier fortsatt ikke forstå hvorfor han ville gjøre det der», skriver en tredje.

En fjerde, som visstnok skal ha jobbet på konserten, sier flere kastet opp og svimte av da artisten ble heist opp etter ryggen.

«Jeg vet ikke hvordan jeg skal advare folk her, men om du ikke liker ekstreme piercinger, ikke se. Folk i publikum kastet opp og svimte av (vi hadde helsepersonell klare på stedet). Men det var en helt sinnssyk opplevelse å se Miguel bli heist opp med kroker mens han sang».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer