Alex Harvill:

Stuntmann døde i skrekkulykke

Motorsykkelhoppet på 107 meter endte i tragedie.

OMKOM: Alex Harvill skulle forsøke seg på verdens lengste hopp på motorsykkel fra en ramp til en annen, men mistet livet i stuntet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Instagram
OMKOM: Alex Harvill skulle forsøke seg på verdens lengste hopp på motorsykkel fra en ramp til en annen, men mistet livet i stuntet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stuntmannen Alex Harvill (28) satte verdensrekord i 2013 da han hoppet 90 meter med motorsykkelen sin fra en ramp til en annen. Torsdag skulle 28-åringen forsøke seg på enda en verdensrekord.

Det endte fryktelig galt, skriver flere amerikanske medier, deriblant TMZ.

Hadde trent i ukesvis

Denne gangen skulle han forsøke å hoppe 107 meter, lengden av en hel fotballbane. Rekordforsøket foregikk i Moses Lake i USA, og hadde han klart oppgaven ville det vært det lengste motorsykkelsvevet som noensinne er gjort mellom en «flyttbar rampe og en jordrampe», ifølge nettstedet Tribune.

- Vi hadde trent med Alex i flere uker før showet, sier Rich Mueller, én av arrangørene av motorsykkelshowet.

Men: Allerede i første oppvarmingshopp endte alt i tragedie. Han fikk det som så ut til å være en god «takeoff», men kom ikke tilstrekkelig langt fram på motorsykkelen og landet feil på den motsatte rampen 107 meter borte.

Familien var til stede

Sykkelen bråstanset, mens stuntmannen ble kastet framover over styret og deiset i bakken flerfoldige meter bortafor. Han ble umiddelbart fraktet til sykehuset, men døde seinere av skadene han pådro seg i fallet. Pårørende er varslet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer