Sturla Berg-Johansen sto fram som homofil fra scenen

- Nå har jeg sagt det, og det føles ganske deilig.

||| (Dagbladet.no): I kveld hadde «Norske talenter»-programleder og komiker Sturla Berg-Johansen (41) premiere på stand up-showet «Damenes aften» på Chat Noir i Oslo.

Og fra scenen - i største alvor - avslørte 41-åringen sin hittil ukjente homofile legning:

- Gjennom årene har det vært både kvinner og menn. Jeg har tenkt hele livet at jeg har vært bifil, sa komikeren, og fortsatte:

- Men jeg har prøvd så mange ganger, og så hardt, å finne lykken med en dame, og det har ikke gått. Så denne «Damenes aften» er en siste hilsen.

- Dette er ikke tull
De i salen som begynte å le, ble straks irettesatt av hovedpersonen selv:

- Hvorfor ler dere der bak? Enten er det fordi dere ikke hørte hva jeg sa, eller så synes dere den siste vitsen var morsom. Dette er ikke tull, understreket Berg-Johansen.

- At Sturla Berg-Johansen er homo, hadde dere kanskje ikke trodd. Men nå har jeg sagt det, og det føles ganske deilig, fortsatte komikeren.

MENTE ALVOR: - Hvorfor ler dere der bak? sa Berg-Johansen, og understreket at han mente alvor. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
MENTE ALVOR: - Hvorfor ler dere der bak? sa Berg-Johansen, og understreket at han mente alvor. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Vis mer

Vil ikke forandre seg
Videre forsikret han fansen om at de ikke trenger å bekymre seg: Han er fortsatt den samme gamle.

- Det er kanskje noen som lurer på om jeg kommer til å forandre meg, sa komikeren, og gjorde feminine fakter.

- Jeg har lurt på om jeg må begynne å spise 17. mai-frokost med Per Kristian Foss og Erling Lae. Og jeg har vært i Operaen for å forberede meg, men det likte jeg ikke i det hele tatt: En dame som skriker i fire timer før hun dør!

Det er ikke første gang at komikeren spøker om sitt eget privatliv: Tidligere har han blant annet vitset om et vanskelig forhold til rus og alkohol - et misbrukt han nå har greid å bli kvitt.

- Populær hos damene
41-åringen har også snakket om hvordan han ble regelrett oversvømmet av sextilbud fra kvinner, da han forsøkte å sette opp en mailtjeneste for rusmisbrukere.

- Jeg må jo si at jeg har vært populær hos damene i noen år, uttalte Berg-Johansen i det aktuelle intervjuet i fjor.


- Men det er klart at når du blir sånn mammutkjent, da blir det en annen sak. De er jo klin gærne, konstaterte han.


PROGRAMLEDERPAR: Pia Lykke og Sturla Berg-Johansen leder «Norske talenter», som sendes på TV 2 fredager. Foto: TV 2
PROGRAMLEDERPAR: Pia Lykke og Sturla Berg-Johansen leder «Norske talenter», som sendes på TV 2 fredager. Foto: TV 2 Vis mer