Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Festivalmote:

Styr unna dette på festival: - Har vært superhot i mange sesonger. I år tenker jeg at man skal droppe den helt

Trendekspert mener det finnes flere stiler man bør unngå.

KAN DROPPES: På festival er det lov å være litt mer leken når det kommer til mote. Likevel finnes det flere stiler som kanskje ikke faller helt i smak hos alle. Trendekspert mener blant annet at man skal styre unna for korte shortser og skjørt, i tillegg til å droppe den velkjente blomsterkransen. Husk også på å kle deg praktisk etter været. Foto: NTB Scanpix
KAN DROPPES: På festival er det lov å være litt mer leken når det kommer til mote. Likevel finnes det flere stiler som kanskje ikke faller helt i smak hos alle. Trendekspert mener blant annet at man skal styre unna for korte shortser og skjørt, i tillegg til å droppe den velkjente blomsterkransen. Husk også på å kle deg praktisk etter været. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Festivalsommeren er for alvor sparket i gang, og for flere gikk kanskje startskuddet så tidlig som i april med den verdenskjente California-festivalen Coachella.

I tillegg til konsertene, er også festdelen og ikke minst festivalmoten vesentlig for mange. Her til lands er det ingen tvil om at det kan oppstå vekslende vær i sommermånedene, og at man da kanskje først og fremst bør tenke praktisk når man kler seg for en festival.

PENGESLUK: Slik kan du spare penger på festival. Dagbladet fulgte tre ungdommer på festival for å se om de klarte å holde budsjettet. Video: Snapchat/mr green/sofiekatarina/torgeir laurvik / Christian Roth Christensen / Dagbladet / Vis mer Vis mer

- Coachella, som regnes som en «it-festival», setter alltid trenden for den kommende festivalsesongen. Det som gjaldt der, vil nok også gjelde her og internasjonalt, sier trendekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Einarsdóttir til Dagbladet.

- Coachella holdes imidlertid et sted der temperaturen er helt annerledes enn i Norge, så det er viktig å kle seg etter forholdene og tenke praktisk, fortsetter hun.

- På vei ut

At trendbildet endrer seg noe fra sesong til sesong, er ikke ukjent. Likevel mener Einarsdóttir at man i år ser et større skille enn tidligere.

- Jeg tenker at det er ekstra gøy i år. I mange sesonger har vi sett at det er mye av det samme som har gått igjen. Tidligere var det mye fokus på den bohemske stilen, og den er litt på vei ut nå. 70-tallet har stått i så mange sesonger, men nå føler jeg at det er 90-tallet som dominerer.

Hun trekker blant annet fram supermodellene Kendall Jenner (21) og Gigi Hadid (22) som eksempel, og mener duoen var blant dem som utmerket seg stilmessig under årets versjon av California-festivalen.

- Kendall og Gigi er faste innslag når kommer festivalstil. De er veldig inne i 90-tallsstilen, blant annet med de runde, små solbrillene. Disse vil være et av hotteste tilbehørene på festival i sommer.

- Ikke det aller fineste

Selv om det er lov å leke seg med forskjellige uttrykk og stiler, mener moteeksperten imidlertid at det finnes visse ting man bør styre unna.

- Høye hæler er ikke lov. For det første er det ikke spesielt praktisk, da det ofte er gressunderlag. Man risikerer å stå fast som en teltplugg, og det er ikke særlig smart. Bar overkropp synes jeg man også skal begrense litt, i tillegg til å droppe de aller korteste shortsene og skjørtene. De antrekkene man ser rumpa i, er ikke de aller fineste.

- En annen ting som godt kan gis avkall på i år, er blomsterkransen. Den har vært superhot i mange sesonger, men er ingen stor trend i år. I fjor sa vi at blomsterkransen var innafor, dersom den var hjemmelaget. I år tenker jeg at man skal droppe den helt, fortsetter hun.

- Slår ikke feil

Mange bruker festivaler som en arena for å leke seg med trender. Einarsdottir mener at man foruten ovennevnte punkter skal få lov til å kle seg som man vil, uavhengig av trender.

- Når jeg er på festival prøver jeg å tenke praktisk. En avklippet denimshorts, og en kul avslappet t-skjorte, enten sort, hvit eller med band-print fungerer ypperlig.

- Med solbriller, sneakers, sandaler eller et par «biker boots», så har man det ultimate festivalantrekket. Det slår ikke feil.

KAOTISK: Luksusfestivalen «Fyre Festival» skulle være et paradis på Bahamas. Rike mennesker brukte opptil 200 000 kroner på billettene, nå trygler de om å få dra hjem. Se hvordan festivalen endte og hva festivalgjengerne sier i videoen. Video: Scanpix/Twitter Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!