«Suicide Squad»-stjerna:
- Bransjen er fortsatt veldig konservativ

Jared Leto tror ikke alle i Hollywood får de samme sjansene. 

<strong>SNAKKER UT:</strong> I anledning premieren på filmen «Suicide Squad» har Jared Leto latt seg intervjue av en rekke magasiner. I et intervju med herremagasinet GQ forteller han om hvordan minoriteter, spesielt homofile menn, ikke får jobb i Hollywood. Foto: Euan Cherry/WENN.com, NTB scanpix
SNAKKER UT: I anledning premieren på filmen «Suicide Squad» har Jared Leto latt seg intervjue av en rekke magasiner. I et intervju med herremagasinet GQ forteller han om hvordan minoriteter, spesielt homofile menn, ikke får jobb i Hollywood. Foto: Euan Cherry/WENN.com, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går hadde den mye omtalte superhelt-filmen «Suicide Squad» premiere her til lands. Filmer handler om en rekke superskurker som blir rekruttert til et oppdrag. Den stjernespekkede filmen, med blant andre Will Smith og Margot Robbie, har fått en lunken mottakelse av anmelderne.

En av filmens mest etterlengtede roller spilles av Jared Leto (44). I filmen spiller Leto karakteren «The Joker», en superskurk kjent fra «Batman»-franchisen.

I filmens anledning har Leto gjort en rekke intervjuer, deriblant med herremagasinet GQ. Foruten å snakke om gangen han sendte analkuler og rotter til sine medskuespillere, prater 44-åringen om hvordan livet i Hollywood ikke er like enkelt for alle.

- Får ikke samme muligheter

I intervjuet forteller Leto at han tror det er vanskelig for åpent homofile mannlige skuespillere å få roller. Det er ikke rollene han snakker om, for Leto har selv vunnet Oscar for å spille en karakter av alternativ kjønnsidentitet («Dallas Buyers Club»).

Leto fortalte at han gjerne vil se en homofil skuespiller gjøre det bra i Hollywood, men tror industrien fortsatt henger etter.

- Jeg tror definitivt ikke at en homofil mann får de samme mulighetene som heterofile menn når det kommer til ledende roller. Det tror jeg ikke. Ikke i ett eneste sekund, sier han og fortsetter:

- Jeg vet ikke om det er støtende å si det, men det er det jeg tenker akkurat nå. Det bør ikke være sånn, men jeg tror ikke du får like mange muligheter, forteller han til GQ.

44-åringen, som også er vokalist i bandet 30 Seconds To Mars, mener at dette gjelder flere minoriteter.

- For ett ord egentlig, minoritet. Har vi fjernet det ordet fra lista enda? For det bør vi. Men jeg tror uansett at bransjen fortsatt er veldig konservativ, forteller han.

Ikke første gang

Leto er ikke den første skuespilleren som har uttalt seg om problemet. I 2013 sa Michael Douglas noe av det samme, da han var aktuell i en rolle som homofil.

Under filmfestivalen i Cannes gikk han ut til pressen og sa han hadde full forståelse for menn som velger å holde legningen sin skjult i Hollywood.

- De gjør det for å beskytte karrieren, fortalte han.

Douglas mente at det er flere skuespillere i Hollywood som holder seg i skapet, for å beskytte sine egne karrierer. Han påpekte også at det har blitt vanlig for heterofile menn å spille homofile menn i filmer, men at det fremdeles er vanskelig å gjøre det motsatte.

- Det er mye vanskeligere for en åpen homofil skuespiller å få heterofile roller. Det er nok sant, sa han.

Suicide Squad

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer