FAMILIEHEMMELIGHET:  I mange år av den svenske suksessforfatteren Camilla Läckberg utvitende om sin halvbror og den tragiske ulykka faren hadde opplevd.Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
FAMILIEHEMMELIGHET: I mange år av den svenske suksessforfatteren Camilla Läckberg utvitende om sin halvbror og den tragiske ulykka faren hadde opplevd. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIXVis mer

Suksessforfatter Camilla Läckberg om familiehemmeligheten

Oppdaget ukjent halvbror da hun var 16 år.

(Dagbladet): Den svenske forfatteren Camilla Läckberg (37) har gjort stor suksess med sine bøker, og betegnes ofte som krimdronning.

Men da hun var 16 år fikk hun seg en stor overraskelse.

Til The Washington Post forteller Läckberg at hun fant et bilde av faren Jens sammen med en annen kvinne og et barn. Tidligere hadde Läckbergs mor fortalt at Jens hadde vært gift en gang før.

Familiehemmelighet Da hun fant bildet, fikk Läckberg vite at Jens, hans tidligere kone og deres sønn vært involvert i en grusom bilulykke for 30 år siden. Mens Jens overlevde, mistet både kona og sønnen livet.

- Det må ha påvirket livet hans veldig, men han har aldri fortalt om det, sier Läckberg til den amerikanske avisa.

Läckberg er i USA i forbindelse med lanseringen av «Steinhuggeren», som ble utgitt i Sverige i 2005. Under intervjuet forteller forfatteren at hun kjente til sine to halvsøstre, men hadde aldri hørt om den tragiske hendelsen.

Läckberg fikk kjennskap til historien tre år før faren døde, men turte aldri å nevne det for ham.

Barnebok Hennes åttende roman om forfatteren Erika og politimannen Patrik, «Englemakersken», kom på norsk i mars. Dagbladets anmelder mente at hun innfrir sjangerkravene, og er «dyktig når det gjelder å konstruere krimplott».

Läckberg har gjort enorm suksess med krimbøkene sine - de er oversatt til 37 språk, har solgt rundt fire millioner i Sverige, og har et opplag på 600 000 i Norge.

I høst ga hun også ut barneboka «Super-Charlie». Selv har hun en sønn med samme navn.

- Før Charlie ble født, fant jeg på en fortelling om ham, slik at de andre barna skulle bli vant til ham. Det var en måte å selge ham inn på. Jeg er jo i utgangspunktet økonom - jeg vet hvor viktig det er å selge inn det nye, sa Läckberg til Dagbladet da.

- Sliten Hun er gift med politimannen Martin Melin, og begge har to barn på hver side.

I høst sa hun også til Dagbladet at hun var sliten etter en en lang rekke bokutgivelser, og måtte senke tempoet.

- Jeg er nødt til å roe ned. Det har vært så travelt den siste tida, både profesjonelt og privat. Jeg er sliten, derfor må jeg hente tilbake krefter. Det er fortsatt morsomt å skrive, men jeg kjenner at hvis jeg ikke roer ned nå, vil jeg miste skrivegnisten, sa Läckberg og fortalte at hun var trøtt hele tida.

For tida er den suksessrike forfatteren fra Fjellbacka aktuell i den svenske versjonen av «Skal vi danse».