Gigi Hadid:

Supermodellen måtte beklage magasinforside: - Utenfor min kontroll

Gigi Hadid legger seg flat.

BEKLAGET: Supermodell Gigi Hadid har stilt opp på forsida av Vogue en rekke gangen. Hennes seineste modelloppdrag for dem gikk ikke helt som hun ønsket. Foto: NTB scanpix
BEKLAGET: Supermodell Gigi Hadid har stilt opp på forsida av Vogue en rekke gangen. Hennes seineste modelloppdrag for dem gikk ikke helt som hun ønsket. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da den italienske utgaven av magasinet Vogue viste fram sin nyeste forside på Instagram, ble ikke alle like imponert.

Det er supermodell Gigi Hadid (23) og modellen Justin Martin som er avbildet på forsida, skutt av den amerikanske fotografen Steven Klein.

På bildet er Hadid ikledd et fargerikt antrekk fra Dolce & Gabbana, store øredobber og en krone.

I bildets kommentarfelt renner det imidlertid inn kommentarer av fans som påpeker at Hadids hudfarge er mørkere enn vanlig. Flere påpeker det de mener er kulturell appropriasjon av afroamerikanere, såkalt «blackface», skriver InStyle.

«Dersom de ønsket å ha en mørkere kvinne eller noen med en annen etnisitet på forsiden, burde de ha gjort det framfor å gjøre henne mørkere», blir blant annet ytret i kommentarfeltet.

Beklaget seg

I skrivende stund har over 1300 personer lagt igjen en kommentar på bildet, der de aller fleste er kritiske. Dette har ikke gått upåaktet hen hos supermodellen.

I stedet for å publisere bilde av selve Vogue-forsida, har 23-åringen lagt ved et paparazzi-bilde av seg selv som er tatt samme dagen som photoshooten fant sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer