FORBANNA: Supermodellen Sara Sampaio (25) fikk nok da hun oppdaget at noen hadde snikfotografert henne toppløs på en privat ferietur. Foto: NTB Scanpix
FORBANNA: Supermodellen Sara Sampaio (25) fikk nok da hun oppdaget at noen hadde snikfotografert henne toppløs på en privat ferietur. Foto: NTB ScanpixVis mer

Supermodellen raser etter nakenskandale: - Dette er et overgrep

Sara Sampaio går i strupen på pressen etter toppløsfotografering. 

(Dagbladet): Det er flere baksider ved kjendislivet, skal vi tro Victoria's Secret-modell Sara Sampaio (25).

I et illsint Facebook-innlegg retter den portugisiske undertøysmodellen skarp kritikk mot paparazzier og kjendispresse, etter å angivelig ha blitt fotografert toppløs på en privat ferietur.

«Hvordan tror dere det ville føles å våkne opp til toppløsbilder av deres 25 år gamle datter over hele internett?», tordner Sampaio, som viser tydelig at hun har lite til overs for snikfotografering.

- Stygge kommentarer

«Jeg får betalt for å stille opp i badetøy på bilder, men da har jeg gitt min tillatelse. Jeg har et profesjonelt liv, og et privatliv. Vi går alle på jobb, noen til kontoret, andre til et fotostudio. Når vi ikke er på jobb bør privatlivets fred respekteres».

25-åringen, som tidligere har vært koblet til One Direction-medlem Harry Styles (22), skriver videre at hun ikke forstår hvordan noen kan leve av å spionere på andre.

- Som ung kvinne føler jeg at dette er et overgrep. Ikke bare våkner jeg opp til å finne disse bildene over hele internett, jeg må i tillegg lide meg gjennom stygge kommentarer vedrørende min egen kropp, skriver Sampaio.

Hun understreker at hun er stolt av hvordan hun ser ut, og peker på at objektiviseringen av kvinner har gått for langt.

Ikke første gang

Sampaio føyer seg inn i rekka av kjendiskvinner som har tatt et oppgjør med kjendispressens kroppsfokus den siste tida.

Tidligere denne måneden gikk den gravide «Gossip Girl»-stjerna Blake Lively (28) ut og kritiserte enkelte mediers omfavnelse av den «perfekte barselkroppen».

«Friends»-stjerna Jennifer Aniston (47) ga i sommer klart uttrykk for hva hun mente om sladrepressens behandling av henne og andre kvinner i bransjen.

Seinere fulgte skuespiller Renée Zellweger (47) etter.

Sara Sampaio er dessverre langt fra den første kjendisen som har fått sine private kroppsdeler på trykk uten tillatelse.

Kate Middleton, Justin Bieber, og Tone Damli er bare noen av dem.