Gigi Hadid:

Supermodellen til angrep: - Du er en jævla idiot

Gigi Hadid tok muslimske jenter i forsvar.

RASER: På Twitter går Gigi Hadid hardt ut mot en høyrevridd journalist som kritiserer kvinner med hijab. Hadid hylles nå for handlingen. Foto: NTB scanpix
RASER: På Twitter går Gigi Hadid hardt ut mot en høyrevridd journalist som kritiserer kvinner med hijab. Hadid hylles nå for handlingen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten rundt religiøse hodeplagg har ikke bare preget Norge de siste åra, men også resten av verden. Samtidig har også diskusjoner rundt høyreekstremisme og nynazisme vært svært tilstedeværende.

I USA har debatten vært like eksisterende, sett i lys av Donald Trumps presidentskap og terrorangrepene i både Charlottesville og i New York i går.

Tirsdag ble åtte drept og minst elleve skadd da en bil meide ned syklister og fotgjengere ved Manhattan, et angrep som fikk fram reaksjoner hos flere i sosiale medier. Flere kjendiser har fordømt angrepet, men enkelte tar det ett hakk lenger.

Da et bilde av to muslimske jenter med hijab ble latterliggjort på Twitter, tok supermodell Gigi Hadid affære. Hun hadde en enkel beskjed til personen som hadde skrevet innlegget.

- Jævla idiot

Flere amerikanske medier har bemerket seg Twitter-korrespondansen mellom Hadid og en bruker som kaller seg Laura Loomer. Ifølge People er hun er høyreorientert politisk aktivist og journalist.

I kjølvannet av gårsdagens terroraksjon, som trolig ble utført av Sayfullo Saipov, la brukeren ut et hatsk melding på mikrobloggtjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer