Supermodellens bilde skjulte en vond hemmelighet

- Det ble starten på et fire års helvete for meg.

EN FASADE: Den australske modellen Bridget Malcolm har gjort en rekke prestisjefulle oppdrag i løpet av sine 14 år i modellbransjen. Nå forteller hun om medaljens bakside. Foto: NTB Scanpix
EN FASADE: Den australske modellen Bridget Malcolm har gjort en rekke prestisjefulle oppdrag i løpet av sine 14 år i modellbransjen. Nå forteller hun om medaljens bakside. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter 14 år i bransjen, har australske Bridget Malcolm (27) en karriere flere bare kan drømme om. To ganger har hun fått det prestisjefulle oppdraget om å gå catwalken for Victoria's Secret. Hun har stått modell for Harper's Bazaar, Playboy og Elle.

Bak sminken, velfrisert hår og ekstravagante antrekk, har det derimot vært mange tapre smil foran kamera. I et innlegg på sin Instagram-profil, avslører supermodellen nå at hun rent privat har kjempet en ekstrem kamp mot seg selv.

2014 markerer begynnelsen på marerittet. Da fikk Malcolm angivelig streng beskjed fra en potensiell oppdragsgiver om at hun var «for feit» - til tross for at hun etter BMI-mål ville blitt regnet som undervektig. Deretter ble den da 22 år gamle jenta satt på en ekstrem diett - som besto av «å leve på ingenting» over flere måneder.

- Det ble starten på en fire år lang syklus med helvete for meg. Jeg ble skremmende tynn, skriver Malcolm i en utvidet forklaring på sin blogg, der hun deler sin reise med følgerne.

Vil navngi vedkommende

Forestillingen om at hun aldri var slank nok, aldri god nok - førte henne inn i en ond spiral. Spiseforstyrrelsen ble altoppslukende. For å illustrere nettopp hvor syk hun var, har modellen delt før- og etterbilder på sin Instagram-profil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer