FÅR VI SE GISELE? Den brasilianske supermodellen Gisele Bündchens planlagte innslag under åpningsseremonien til OL blir fjernet fra programmet. Foto: NTB Scanpix
FÅR VI SE GISELE? Den brasilianske supermodellen Gisele Bündchens planlagte innslag under åpningsseremonien til OL blir fjernet fra programmet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Supermodellens OL-sketsj ble for drøy. Vrakes fra åpningsseremonien

Rasismebråk.

(Dagbladet): OL i Rio er like rundt hjørnet, og som tradisjonen tro skal lekene offisielt sparkes i gang med en spektakulær åpningsshow.

Den brasilianske supermodellen Gisele Bündchen (36) skal etter planen være en del av åpningsnummeret, som går av stabelen i morgen kveld.

Nå er det imidlertid usikkert om landets modellyndling likevel får være med på moroa.

Gateran

For med mindre brasilianerne kommer opp med en ny idé for Bündchens seremoni-bidrag, må 36-åringen følge showet fra tribunen.

Det opprinnelige innslaget, som ble lekket til pressen etter mandagens generalprøve, viser ifølge Washington Post Bündchen bli «ranet» av en «fattigslig gutt» fra Rios slumområde, favelaen.

Det fiktivte gateranet har allerede skapt kraftige reaksjoner, og flere har anklaget innslaget for å være diskriminerende og rasistisk.

- Innslaget har en rasistisk undertone og må fjernes, uttaler Fernando Alvares Salis, kommunikasjonssjef ved universitetet i Rio de Janeiro, til avisa.

Dropper scenen

Mannen bak åpningsseremonien, filmregissøren Fernando Merelles, skal av konfidensielle årsaker først ha nektet å uttale seg om den kontroversielle sketsjen.

Nå sier han imidlertid følgende til Washington Post:

- Dette er en misforståelse. Se for dere at vi kjører det nummeret ... Jeg er ikke dum.

Regissøren hevder innslaget som ble presentert under generalprøven var en gjennomgang av noe som «ikke var helt spikra».

- Det var ikke passende, så vi droppa det, sier han, og påpeker samtidig at innslaget aldri var ment å være rasistisk.

Hvorvidt Bündchen har fått plass i et annet innslag foran morgendagens åpningsshow er ikke kjent. Hun har for øvrig ikke kommentert saken.