Superparet Pia Haraldsen og Einar Gelius diska i verdensrekordforsøk

- Vi har funnet ut at vi bør samarbeide mer.

BLE VENNER: Einar Gelius og Pia Haraldsen etter 26 timer på telefon sammen. Foto: Håkon Eikesdal/ Dagbladet
BLE VENNER: Einar Gelius og Pia Haraldsen etter 26 timer på telefon sammen. Foto: Håkon Eikesdal/ DagbladetVis mer


Einar Gelius og Pia Haraldsen den første duoen som røk ut da fire par prøvde å sette verdensrekord i å snakke lenge på mobiltelefon i helga.

Etter 26 timer på telefonen fikk paret, presentert som «Motpolene», beskjed om at de var diskvalifisert. Grunnen var at Gelius snakket med en assistent som brakte ham noe å drikke i mer enn ti sekunder. Så lenge hadde ikke deltakerne lov til å ta pause fra samtalen.

- En kommunikasjonssvikt - Det var kjipt, i hvert fall når man har holdt ut så lenge. Det var en kommunikasjonssvikt. Jeg oppfattet at han pratet til meg, for han pratet jo inn i telefonen, sier Haraldsen til Dagbladet etter verdensrekordforset.

- Jeg tenkte at det var greit så en av oss pratet, for vi hadde ikke fått beskjed om noe annet. Ellers hadde jeg sagt noe, lagt inn noen mellomord som jeg gjorde hele tiden. Jeg la inn mange «mmm» og «ja» i samtalen. Samtidig er jo dette først og fremst en morsom greie. Vi snakket i 26 timer og det burde vi være stolte av. Vi er jo blant de i verden som har snakket lengst sammen på telefon.

Snakket om sex Etter over et døgn på telefonen var Haraldsen sliten og klar for å få seg litt søvn.

- Men det har vært morsomt. De første timene gikk lett, da var det bare gøy og interessant å snakke med Einar. Vi snakket lett sammen og så fikk vi jo nye samtaleemner hver time, sier Haraldsen.

Blant temaene telefonentusiastene skulle snakke om var familie, drømmer, politikk og sex.

- Praten gikk av seg selv. Det gikk fint å snakke med en prest om sex, det ble til at vi snakket generelt om det og hvilke holdninger vi har. Jeg fortalte om mitt syn på det og han fortalte om sitt syn, sier hun.

Er blitt venner - Vi er blitt veldig godt kjent. Jeg synes han spennende og interessant person, og vi har funnet ut at vi bør samarbeide mer. Vi kommer til å holde kontakten. Vi bør nesten ha en nedtrapping etter dette...hehe.

- Hvor lang tid tar det før du slår på tråden til Gelius igjen?

- Det får vi se. Nå skal jeg først og fremst hjem og sove.

Verdensrekordforsøket ble arrangert av mobilselskapet Tele2. De andre deltakerne var komikerparet Zahid Ali og Shabana Rehman, et venninnepar og et brødrepar.

Vinnerne av konkurransen, og ferske verdensrekordholdere, ble Shabana Rehman og Zahid Ali.