Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Superstjerna åpner klamydiaklinikk for koalabjørner. Den er oppkalt etter «erkefienden» hans

- Vi er ferdige her. Dette showet er over.

<p>FOR EN GOD SAK: Russell Crowe har etablert en klamydiaklinikk for koalabjørner, og gitt den et noe ukonvensjonelt navn. Foto: Sotheby's Australia / Splash / NTB Scanpix<br>
</p><p><br></p>

FOR EN GOD SAK: Russell Crowe har etablert en klamydiaklinikk for koalabjørner, og gitt den et noe ukonvensjonelt navn. Foto: Sotheby's Australia / Splash / NTB Scanpix


Vis mer

(Dagbladet): Australske Russell Crowe er et kjent fjes for de fleste nordmenn etter å ha figurert i storfilmer som «The Gladiator», «A beautiful mind», «Cinderella Man» og «American Gangster».

Men han er også kjent for å være av den sleivete og tidvis rampete typen.

Den 54 år gamle Oscar-vinnerens siste stunt innebærer blant annet en alvorlig sykdom, et over gjennomsnittet søtt pungdyr og en britisk talkshow-vert.

Han har nemlig åpnet en klamydiaklinikk for koalabjørner i navnet til John Oliver.

Som takk

Bakgrunnen for den lille disputten mellom de to var at Oliver la igjen en anselig sum da Crowe tidligere i år auksjonerte bort en rekke gjenstander som hadde vært med i filmene hans for å «ha råd til skilsmissen sin».

Blant tingene Oliver kjøpte, var suspen Crowe brukte i filmen «Cinderella Man», og den ble deretter donert til en videobutikk i Anchorage i Alaska.

Ikke lenge etter auksjonen gikk Crowe ut på Twitter og takket Oliver for å ha handlet på auksjonen. Han la også til at han ofte viser «sin ektefølte kjærlighet for australiere og Australia». Dette kjente Oliver seg ikke igjen i.

- Meg bekjent har jeg aldri vist kjærlighet for australiere eller Australia. Jeg har i beste fall vist morbid nysgjerrighet. Litt som en niåring som pirker borti en død frosk med en pinne, fleipet Oliver.

Nå har Crowe gjort det klart hva han vil gjøre for å takke Oliver.

- Vi er ferdige

I en video, som også er delt av Crowe på Twitter, blir det klart at han har gjort en betydelig donasjon til det som nå heter «John Olivers klamydia-klinikk for koalaer».

Klamydia er ifølge The Guardian en sykdom som kan få alvorlige konsekvenser for koalaer, og kan føre til blant annet blindhet og nedsatt fruktbarhet.

Oliver gikk så langt at han proklamerte at det var det «beste han noen gang hadde sett».

- Det jeg i praksis sier er at vi nå har klart alt vi forsøkte å gjennomføre med dette showet. Det betyr at det bare gjenstår å takke alle. Vi er ferdige her. Dette showet er over, fleipet Oliver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media