Kloning av hunder:

Superstjerna klonet hunden sin

Barbra Streisand ble overrasket over resultatet.

LYKKE: Barbra Streisand mistet hunden sin i fjor. Samantha ble 14 år gammel, og tapet var stort for den verdenskjente multikunstneren. Hun valgte derfor å klone sin elskede hund. Foto: NTB scanpix / Privat
LYKKE: Barbra Streisand mistet hunden sin i fjor. Samantha ble 14 år gammel, og tapet var stort for den verdenskjente multikunstneren. Hun valgte derfor å klone sin elskede hund. Foto: NTB scanpix / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er kanskje ingen stor trend å klone dyr, men det er fullt mulig. Det høres ut som noe fra en science fiction-roman fra tidlig 60-tallet, men de siste åra har teknologien blitt såpass bra at det fungerer - mot at man betaler en pen sum.

En som ikke hører hjemme i nevnte, fiksjonelle roman, er Broadway-stjerna Barbra Streisand (75). Hun har vunnet utallige priser for sine rolletolkninger og musikalske prestasjoner, og er i dag et ikon i USA.

Hun har altså nå valgt å gå kloningens vei, med et håp om å bli gjenforent med sin avdøde hund.

Lang og dyr prosess

Den bisarre historien startet i fjor da Samantha, hennes coton de tuléar-hund døde,14 år gammel. Hunderasen kjennetegnes av små, lodne og hvite hunder, ofte med krøllete pels.

Streisand har hatt flere slike hunder gjennom sitt innholdsrike liv, men akkurat Samantha var det noe spesielt ved. Hun ønsket å få henne tilbake.

- Jeg var så knust at jeg ønsket å ha henne med meg på en eller annen måte. Det hadde vært enklere å takle tapet om jeg hadde en del av henne som levde videre, noe som kom fra DNAet hennes, har hun skrevet i et kronikk i New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer