Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Trump i parodikrangel

Superstjerna lover å stoppe å håne Trump - på én betingelse

«Offentliggjør selvangivelsen din, så skal jeg stoppe».

ERTER: Alec Baldwin gjør narr av USAs blivende president i sine sketjser i «Saturday Night Live». Nå lover han å stoppe - på én betingelse. Foto: XPOSURE PHOTOS
ERTER: Alec Baldwin gjør narr av USAs blivende president i sine sketjser i «Saturday Night Live». Nå lover han å stoppe - på én betingelse. Foto: XPOSURE PHOTOS Vis mer

(Dagbladet): Mange millioner har moret seg med Alec Baldwins Donald Trump-imitasjoner.

Parodiene har funnet sted gjentatte ganger på humorinstitusjonen «Saturday Night Live» hvor Baldwin imiterer en Donald Trump med oppblåst ego og særs karikert kroppsspråk.

I helgas utgave av SNL latterliggjorde Baldwin på ny Trump, denne gang i en sketsj hvor den blivende presidenten var for opptatt med Twitter til å følge med under en orientering om rikets sikkerhet.

Passende nok brukte Trump nettopp Twitter på å kommentere sketsjen, som han ikke så overraskende fant lite morsom.

«Fullstendig forutinntatt, ikke morsom og Baldwins imitasjoner kan rett og slett ikke bli dårligere. Trist», tvitret hotellkongen som snart blir USAs 45. president.

Det viser seg nå at Alec Baldwin ikke snor seg unna en god Twitter-krangel om han får muligheten. Komikeren svarte på Trumps slakt av SNL-sketsjen på følgende måte:

«Offentliggjør selvangivelsen din, så skal jeg stoppe. Ha».

Trump har som kjent lenge måtte tåle stram kritikk fordi han nektet å gjøre selvangivelsen sin tilgjengelig for allmennheten, hvilket er vanlig praksis i amerikanske presidentvalg. Trump har hevdet at dette er fordi han er under revisjon, noe ingen har kunnet bevise er riktig. CNN har også slått fast at selv om Trump skulle være under revisjon, er det likevel ingen lover som stopper ham i å offentliggjøre selvangivelsen.

LØPER VEKK I «SKREKK»: «Mannequin Challenge» har nettopp tatt Internett med storm. Nå er det #Trumpscomingchallenge som tar over Internett, spesielt for amerikanske ungdommer. Video: CNN Vis mer

Under valgkampen brukte Hillary Clinton mye tid på å lufte tanken om at Trump kanskje aldri har betalt noen føderal inntektsskatt.

New York Times fikk i høst fatt på det som skal være likningen hans fra en anonym kilde, og har fått skatteeksperter til å gå gjennom dem. De konkluderer med at milliardæren og eiendomsmagnaten kan ha unngått å betale føderal inntektsskatt i 18 år.

På likningen for 1995 førte han opp tap på 916 millioner dollar og størrelsen på tapet veier på likningen opp for minst 50 millioner dollar i årlige inntekter over 18 år.

Trump har foreløpig ikke svart Baldwin på skatte-ertinga.

KOSTYMEFEST: Trump besøkte en av de som har bidratt mest til at han snart blir USAs president, nemlig mangemilliardæren Robert Mercer. På festen hadde Kellyanne Conway, sjefen for Trumps valgkamp, kledd seg ut som «Superwoman», mens arrangementets vakter var iført Hells Angels-kostymer. Men Trump hadde sitt eget kostyme. Video: Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media