Sia:

Superstjerna Sia og ektemannen Erik Anders skilles

Går hver til sitt to år etter bryllupet.

GIFTET SEG I 2014: Sia Furler og ektemannen Erik Anders Lang har tatt ut separasjon, to år etter at paret giftet seg. Foruten å stå bak en rekke hitlåter, har Sia gjort det til et varemerke å skjule fjeset, som her, under offentlige opptredener. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG I 2014: Sia Furler og ektemannen Erik Anders Lang har tatt ut separasjon, to år etter at paret giftet seg. Foruten å stå bak en rekke hitlåter, har Sia gjort det til et varemerke å skjule fjeset, som her, under offentlige opptredener. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den australske artisten Sia Furler (40) og den amerikanske dokumentarfilmskaperen Erik Anders Lang har tatt ut separasjon.

Dette avslører paret i en felles pressemelding via en talsperson, ifølge AP.

BRUDD: Sia Furler og Erik Anders Lang avbildet i Los Angeles i 2014. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Sia Furler og Erik Anders Lang avbildet i Los Angeles i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Etter mye sjelesøking og refleksjon har vi som par valgt å ta ut separasjon, skriver duoen.

Sia og Lang, som giftet seg i august 2014, ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men legger til at begge «ønsker å skilles som venner.»

Stor suksess

Ifølge Langs egen nettside har han laget dokumentarer for en rekke selskaper, deriblant Louis Vuitton, Honda, TED og MTV.

Sia, hvis fulle navn er Sia Kate Isobelle Furler, har de siste årene hatt suksess på egen hånd med en rekke gigahits.

40-åringen er også en meget habil låtskriver for andre artister, og har blant annet skrevet musikk for kolleger som Katy Perry, Beyoncé og Rihanna. I løpet av de siste åra har hun også gjort det til et varemerke å skjule fjeset sitt under opptredener, gjerne bak en usedvanlig tung pannelugg.

Da Sia besøkte «Skavlan» i 2014 gjennomførte hun intervjuet med ryggen til programleder Fredrik Skavlan. Også da hun framførte hitsingelen «Chandelier» var det med ryggen til publikum.

Bare en drøy måned senere lot hun imidlertid pressen få et glimt av ansiktet da hun gikk opp den røde løperen på en filmpremiere i USA.

VIL IKKE VISE FJESET: Både under intervjuet og framførelsen av låta figurerer Sia med ryggen til publikum og kamera. Se hvordan intervjuet gikk. Video: NRK Vis mer