Pernilla Wahlgren:

- Surrealistisk

Pernilla Wahlgren forteller om tirsdagens dramatiske hendelse.

FALLER OM: Artisten David Ritschard (34) kollapset på scenen under det svenske TV-programmet «Allsång på Skansen». Video: Privat / X Vis mer
Publisert

Det koselige familieprogrammet «Allsång på Skansen» fikk en dramatisk vending, da artisten David Ritschard (34) kollapset på scenen og måtte få hjelp av helsepersonell.

34-åringen ble båret av scenen, og igjen sto en tilsynelatende forvirret programleder, Pernilla Wahlgren (55).

Nå forteller Wahlgren om hva som skjedde bak kulissene.

Pernilla Wahlgren er på besøk hos Petter Stordalen, og ender opp med å dele detaljer fra den gangen hun var med i svenske «Skal vi danse», som får de andre til å måpe. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Surrealistisk

I det svenske programmet «Efter Fem» forteller Wahlgren om sjokket hun fikk da artisten besvimte på direktesendt TV.

- Det var helt surrealistisk at han lå der helt stille på gulvet, og at vi ikke fikk kontakt med ham samtidig som han hadde øynene åpne. Men jeg forstår nå at man kan besvime med øynene åpne, forklarte hun i programmet, ifølge Hänt.

Programlederen fikk derimot roet seg ned da hun fikk en beskjed på øret om at Ritschards hadde det bra.

FÅR PANIKK: Ting går ikke helt etter planen når Pernilla Wahlgren skal hente en mopedbil hun skal gi i gave til sønnen Theo. Video: «Wahlgrens Verden» - Discovery + Vis mer

- Jeg ble fortalt etterpå at han kom seg ganske raskt, noe som var bra. Da jeg sto der på scenen, hørte jeg på øret at han var ok. Da jeg gikk backstage rett etter allsangen, satt han omgitt av folk som hjalp ham.

Wahlgren forteller at det var skremmende å fortsette programmet etter at stjerna kollapset foran kameraene.

- Jeg sa at: «Nå må vi avbryte», fordi det var det første jeg tenkte på. Men jeg skjønner samtidig at det er et stort program, det sendes direkte, folk sitter og synger med, og ikke alle hjemme i sofaene skjønte at han kollapset. Alt skjedde så fort.

HARSELERER: Her gjør den svenske stjerna Pernilla Wahlgren narr av Carolas Eurovision-opptreden. Video: Pernilla Wahlgren / Instagram / Eurovision 2021 Vis mer

Hun understreker samtidig at de ikke ville ha fortsatt med sendingen dersom det ikke gikk bra med Ritschards.

Ritschards har ikke selv uttalt seg om hendelsen.

Kritiserte kanalen

Hendelsen fikk stor oppmerksomhet, og det har også blitt rettet kritikk mot SVT for å ikke ha stoppet artisten fra å gå på scenen.

«Ritschard vingler, svaier, svetter og øynene holder ikke når Pernilla Wahlgren prøver å intervjue ham. Så faller han sammen, legger seg ned og må løftes opp. Dette er dramatiske, ekle bilder», skriver Johan Lindquist i en kronikk i Göteborgs-posten, gjengitt av Expressen.

KJÆRESTEN: Pernilla Wahlgren har fått seg kjæreste og nå viser hun ham frem i «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

«SVT skulle selvsagt aldri ha sluppet ham foran publikum og kameraer. Jeg vil ikke se en annen artist brenne i stykker i rampelyset».

SVT har svart på kritikken:

- Det viktigste for oss akkurat nå, er at han har det bra. Vi kan ikke kommentere mer på nåværende tidspunkt. Alt kan skje live og vi prøvde å håndtere det på best mulig måte. Vi skjønte raskt at det ikke var livstruende, sa SVTs utøvende produsent Haida Jamshidi til Expressen.

Ikke første gang

Ifølge Expressen er ikke dette første gangen stjerna kollapser på direktesendt TV. Han har tidligere falt om foran kameraene under en innspilling og våknet opp på sykehuset.

SINGEL: Den kjente svenske TV-profilen Pernilla Wahlgren er singel, men hva synes hun om det norske utvalget? Video: Thea Hope. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

Den gang forklarte artisten at han var utbrent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer