STJERNE: Susan Boyle ble verdensstjerne over natten. I dag ble 56-åringen utsatt for grov trakassering. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
STJERNE: Susan Boyle ble verdensstjerne over natten. I dag ble 56-åringen utsatt for grov trakassering. Foto: Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

Susan Boyle:

Susan Boyle ble utsatt for grov trakassering: - De tente på papir og kastet på henne

En gjeng på opp til 15 personer angrep den britiske stjerna.

(Dagbladet): Susan Boyle ble kjent over natta etter at hun fremførte «I Dreamed a Dream» fra musikalen« Les Misérables» på Storbritannias utgaven av «Norske Talenter» i 2009.

Til tross for at hun ble lovprist av både dommere og fans, har den 56 år gamle stjerna i dag blitt utsatt for grov trakassering. Det skriver det britiske nettstedet The Telegraph.

- De kastet steiner

En gjeng på opp mot 15 stykker angrep stjerna i hennes hjemby i Blackburn, West Lothian i dag. Gjengen tente blant annet på papir og kasta mot Boyle.

En talsperson for 56-åringen, har uttalt til Sunday Mirror at de hadde planer om å ringe politet for å få Susan i sikkerhet.

Saken fortsetter nedenfor.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 14.12.2011 FRA MUSIKALEN CATS: Susan Boyle imponerte med sin framføring av «Memory». Video: TALKBACK THAMES/SYCO Vis mer

Et vitne har delt av sine observasjoner fra den voldsomme hendelsen.

- Vi satt på bussen og så de kaste steiner, skrike og rope, sier vitnet.

- Det var mellom ti og 15 stykker som samlet seg rundt henne. De tente på papir og kastet i ansiktet hennes, legger vitne til og forklarer at det skjedde mer enn som så da hun var tilstede ved Mill Center.

- De ventet alle ved inngangen og sa til henne «Hvorfor får du deg ikke briller, din ekle, gamle tispe», sier vitne og forteller at det var fryktelig å bevitne.

Ble verdenskjent

Det har vært lenge stille fra artisten som i november fortalte hvorfor overfor The Mirror. Hun lider nemlig av Asperger syndrom, og med tida har det blitt verre enn noensinne for Boyle.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 28.10.2013 DUETT MED ELVIS: Susan Boyle har spilt inn en duett med avdøde Elvis Presley. Låta Come All Ye Faithful blir å finne på Boyles nye plate, og alle inntektene går til Save The Children. Her kan du høre smakebiter. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det betyr at vi kanskje aldri får høre skottens tolkning av «I dreamed a dream» fra «Les Misérables» igjen, sangen hun markerte seg med verden over for sju år siden.

- Jeg har ikke framført noe på flere år fordi jeg har vært syk. Det korte svaret er at det er knytta til Asperger-syndromet mitt, sa hun til den britiske avisa og la til:

- Det finnes ingen faste turnédatoer. Jeg tar det hele skritt for skritt, og har bestemt meg for å spille inn noe nå og se hvordan det går først, avslører den folkekjære artisten.

Etter en andre plass under «Britains got talent» kom Boyles debutalbum, «I dreamed a dream» i november 2009. Albumet solgte over 700 000 ekseplarer i USA i løpet av den første uka, og det gikk også til topps i Strobritannia.