ÆRLIG: Skuespiller Susan Sarandon (68) forteller hvorfor det narkotiske stoffet marihuana var positivt for hennes karriere. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Skuespiller Susan Sarandon (68) forteller hvorfor det narkotiske stoffet marihuana var positivt for hennes karriere. Foto: NTB ScanpixVis mer

Susan Sarandon: - Marihuana ga meg suksess

Skuespilleren henger seg på legaliseringsbølgen.

(Dagbladet): Skuespiller Susan Sarandon (68) er kanskje best kjent for rollen som Louise i 90-tallsfilmen «Thelma & Louise».

Den Oscar-belønte Hollywood-stjerna har holdt en lavere profil de siste åra, etter at forholdet til 32 år yngre Jonathan Bricklin ble kjent for offentligheten - og herjet verdenspressen.

Nå skaper hun overskrifter igjen.

Ruset seg I et intervju med High Times Magazine nylig, snakker den eksentriske skuespilleren varmt om det narkotiske stoffet marihuana, og hva det har gjort for hennes karriere.

Intervjuet er gjengitt av flere utenlandske medier, deriblant Page Six.

- Marihuana ga meg suksess. Jeg har aldri vært høy under filming, men har lest manus i påvirket tilstand. Det har hjulpet meg å se ting i perspektiv, sier hun til magasinet.

68-åringen mener stoffet fikk henne til å koble av i en ellers hektisk hverdag. Nå kjemper for å få rusmiddelet legalisert.

- Flere stater bør lovliggjøre stoffet til medisinsk bruk, sier hun.

Tillatt i halve USA Også Hollywood-stjerna Morgan Freeman tok nylig til orde for å få rusmidlet lovliggjort. Han erkjente i mai at marihuana demper smerter han har pådratt seg etter en bilulykke.

Marihuana til medisinsk bruk er er tillatt i 23 delstater i USA, blant annet i deltstaten Colorado, der de første lovlige cannabisbutikkene åpnet i fjor.

Legalisering av marihuana har vært et hett tema i mange år, der motstandere og forkjempere stadig argumenterer mot hverandre.