Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Susan Sarandon:

Susan Sarandon (70) står frem som biseksuell

- Jeg er åpen.

ÅPEN: Skuespiller Susan Sarandon er ikke redd for å si det hun mener.  Foto: NTB scanpix
ÅPEN: Skuespiller Susan Sarandon er ikke redd for å si det hun mener.  Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Skuespiller Susan Sarandon (70) er blant annet kjent for sitt politiske engasjement, og har flere ganger ytret at hun bryr seg spesielt mye om homofiles rettigheter.

Det er derfor kanskje ikke overraskende for alle når hun avslører at hun er biseksuell. Det sier hun i et intervju med nettstedet PrideSource.

- Jeg er åpen. Min seksuelle orientering er «up for grabs», kan man vel si.

- Vel, jeg er seriemonogam, så jeg har ikke hatt en lang date-karriere. Jeg giftet meg med Chris Sarandon da jeg var 20 år, og det varte en stund. Det har egentlig alle forholdene mine gjort, sier hun.

Overfor nettstedet forteller hun at hun en gang var i et forhold med en homofil mann, den avdøde skuespilleren Philip Sayer. De spilte begge i filmen «The Hunger» fra 1983.

- Jeg hadde en gang et veldig fantastisk forhold med en mann som ikke var sammen med en eneste kvinne etter meg, og det funket fint. Han var en fantastisk skuespiller. Han døde, men ja, han var homofil, og vi hadde et fantastisk forhold på alle måter, sier hun.

SUKSESS: Susan Sarandon (t.h) er best kjent for rollen som Louise i filmen «Thelma & Louise» fra 1991. Her avildet med motspiller Geena David, som spiller Thelma. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Susan Sarandon (t.h) er best kjent for rollen som Louise i filmen «Thelma & Louise» fra 1991. Her avildet med motspiller Geena David, som spiller Thelma. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Gir flere muligheter

Det er ikke første gang «Thelma & Louise»-stjerna uttaler at hun like så gjerne kunne forelsket seg i en kvinne.

- Akkurat nå er jeg ikke på jakt etter noen, men dersom jeg skulle bli det, ville jeg vært helt åpen når det gjelder kjønn, alder og kultur. Jeg kan bli sammen med en dame. Det gir jo flere muligheter, sa hun da hun gjestet det populære talkshowet «The View» i 2015, skriver ContactMusic.

APPLAUS: Skuespilleren Ellen Page fikk applaus og støtte fra salen da hun i går talte under LHBT-konferansen i Las Vegas. - Jeg er her i dag fordi jeg er lesbisk, sa hun. Video: Human Rights campaign Vis mer

Sarandon giftet seg med ungdomskjæresten Chris Sarandon (74) i 1967, men de skilte lag 12 år etter.

I 1985 fikk hun datteren Eva Amurri (31) med den italienske filmskaperen Franco Amurri (58). Hennes lengste forhold var imidlertid med skuespiller Tim Robbins (58), som hun har sønnene Jack Henry (24) og Miles (24) med.

De var sammen i 21 år før de gikk hver til sitt i 2009.

- Stein på alle prisutdelinger

Susan Sarandon har vært i rampelyset siden 70-tallet. Hun har fått en egen stjerne på Hollywood Walk of Fame, og vunnet Oscar for «beste kvinnelig hovedrolle» for filmen «Dead Man Walking» fra 1995.

Den fargerike skuespilleren er sjelden redd for å si nøyaktig det hun mener, og er heller ikke redd for å sjokkere.

I fjor skapte hun overskrifter da hun avslørte overfor «Watch What Happens Live»-programleder Andy Cohen at hun alltid pleier å røyke marihuana før prisutdelinger.

- Jeg har vært stein på nesten alle prisutdelingene jeg har gått på – utenom Oscar, sa hun, ifølge People.

I SINE MORS FOTSPOR: Hollywood-stjerna Susan Sarandons datter, Eva Amurri, er også en kjent skuespiller. Hun er blant annet kjent fra serien «Californiacation». Foto: NTB scanpix          
I SINE MORS FOTSPOR: Hollywood-stjerna Susan Sarandons datter, Eva Amurri, er også en kjent skuespiller. Hun er blant annet kjent fra serien «Californiacation». Foto: NTB scanpix           Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media