Susanne Bier om kokainmisbruk i filmbransjen: - Enormt

Den Oscar-vinnende regissøren kommer med avsløringer på «Skavlan».

(Dagbladet): I kveld er den danske regissøren Susanne Bier (55) en av gjestene i Fredrik Skavlans talkshow «Skavlan».

Regissøren slo gjennom i 1999 med «Den eneste ene», og ble nominert til Oscar for «Etter bryllupet» i 2007.

Samme år jobbet hun med store internasjonale skuespillernavn som Benicio Del Toro og Halle Berry i «Things we lost in the fire», og i 2011 hanket hun inn både Golden Globe- og Oscar-pris for «I en bedre verden», som hadde Michael Persbrandt, Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen i hovedrollene.

Expressen har sett et utdrag av kveldens «Skavlan»-sending, og skriver at Bier åpner opp om kokainmisbruket i filmbransjen.

- Det er enormt mye misbruk. Jeg tror at alle kunstnere, uansett om det gjelder film, tv eller musikk, finnes det enormt mye misbruk av alle slag, sier Bier til Skavlan.

Regissøren sier videre at hun har vært i situasjoner der hun har gitt skuespillere klar beskjed om enten å slutte med dop eller bli erstattet i filmen hennes.

- Det som skjer, spesielt med kokain, er at man ikke kan se noen følelser. Følelsene går vekk. De blir kalde på en ekkel måte. Det tåler jeg ikke.

Svenske Michael Persbrandt, som Bier har jobbet med, har tidligere innrømmet at han «elsker kokain».

Men narkotikamisbruk er på ingen måte noe som er unikt for filmbransjen.

Da Dagbladet skrev en sak om kjendisene som har vært involvert i narkoskandaler var både musikere, programledere og fotballspillere nevnt i artikkelen.