Jason Alexander:

Svarer etter Kongressen-angrepet

Britney Spears' eksmann skapte overskrifter etter å ha deltatt i demonstrasjonen utenfor Kongressen. Nå uttaler han seg for første gang.

IDENTIFISERT: Alexander publiserte selv dette bildet på Facebook, der han står midt i demontrasjonen. Foto: Skjermdump fra Facebook
IDENTIFISERT: Alexander publiserte selv dette bildet på Facebook, der han står midt i demontrasjonen. Foto: Skjermdump fra Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første uka i 2021 var, kanskje ikke overraskende, full av overraskelser. Angrepet på Kongressen 6. januar har preget nyhetsbildet siden, og politiet jakter fortsatt opprørerne som stormet bygningen.

Blant dem som har dukket opp på lista over mistenkte er ingen ringere enn Britney Spears' eksmann, Jason Alexander (38).

Han sto ikke bare for Hollywoods korteste ekteskap i 2005, med nettopp Britney, men nå skaper han altså historie igjen.

Han publiserte nemlig en selfie av seg selv utenfor Kongressen onsdag, iført Trump-lue med tallet 45 på. Som kjent er president Donald Trump den 45. i rekken.

«D.C. Millioner dukket opp», skrev han til bildet.

«Stjålet valg»

Altså er han blitt en brikke i historiens puslespill hva gjelder angrepet på Kongressen - det har nemlig ikke skjedd på 200 år.

ANGREPET PÅ KONGRESSEN: Slik foregikk angrepet på Kongressen 6.januar. VIDEO: AP Vis mer

Hvorvidt Alexander faktisk deltok i den voldsomme stormingen, eller om han var blant demonstrantene som ble igjen utenfor, er ikke kjent. Nå bidrar han imidlertid til å belyse sin rolle i angrepet - til en viss grad.

Det gjør han i sin første uttalelse etter onsdag - på sin egen Facebook-side.

«En kjærlig, fredelig, patriotisk og historisk demonstrasjon ble infiltrert av mennesker med uærlige hensikter, noe som resulterte i hendelser som er brukt av "mainstream media" som fotomuligheter mot presidenten og amerikanske borgere til å distrahere dere fra et stjålet valg», skriver 38-åringen.

Avslutningsvis skriver han at Trump fortsatt er president, og at man skal «se etter» benådninger av Julian Assange og Edward Snowden.

Flere arrestert

Det ser altså ut til at han avviser at han var med inn i bygningen.

Det er imidlertid både identifisert og pågrepet flere personer som har tilknytning til USAs mest ekstreme konspiratoriske miljøer og grupper. Blant dem er Jake Angeli, kjent som «QAnon-sjamanen». Han ble arrestert lørdag.

NB: STERKE INNTRYKK: En video som sirkulerer i sosiale medier skal vise en kvinne bli skutt inne i Kongressen, under demonstrasjonene 6. januar. Politiet har bekreftet at kvinnen er død, ifølge Washington Post. Vis mer

Påstandene om at valget ble «stjålet» fra Trump er ettertrykkelig tilbakevist flere ganger.

Fremmer konspirasjonsteorier

Alexander har publisert en rekke påstander og innlegg på Facebook-siden sin som stammer fra konspirasjonsteorier. Han hevder blant annet i en video at coronapandemien bare er tull, og i flere innlegg oppfordrer han folk til å gå uten munnbind.

38-åringen fremmer også flere påstander som stammer fra den beryktede QAnon-konspirasjonsteorien, som i hovedsak går ut på at verden ledes av djeveldyrkende barneovergripere.

Flere av innleggene hans er markert av Facebook som feilinformasjon.

Han har også lagt ut flere innlegg om at jorda er flat, og at vaksiner generelt er farlig.

#FreeBritney-demonstrasjon

Britney Spears og Alexander ga hverandre sitt «ja» i Las Vegas i 2004. 55 timer seinere ble ekteskapet annullert.

I begrunnelsen het det blant annet at Britney «ikke forsto handlingene sine, i en slik grad at hun ikke kunne samtykke til ekteskapet».

I fjor deltok Alexander i #FreeBritney-demonstrasjonene som oppsto, etter at flere krevde at stjernen skulle bli fri fra farens vergemål, som hun har vært under siden 2008. Der ble Alexander blant annet intervjuet av US Weekly.

KAOS: Demonstranter har dyttet barrikadene utenfor Capitol Hill over ende, og tatt seg inn i bygningen. - Trump har hisset fram dette, sier USA-forsker. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Der gjorde han det tydelig at han ønsket en plass i livet til popstjernen. På spørsmål fra magasinet om han ønsket at de to skal finne tilbake til hverandre, svarte han:

- Å ja, definitivt. Hvis de hadde gitt oss en ærlig sjanse, ikke sant? Og hvis hun virkelig ville det. Jeg hadde gitt det et forsøk.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer