<strong>ANSETTER AU PAIR:</strong> Toppblogger Julianne Nygård, bedre kjent som «Pilotfrue», åpner opp om familiens beslutning om å ansette en au pair. Foto: NTB Scanpix
ANSETTER AU PAIR: Toppblogger Julianne Nygård, bedre kjent som «Pilotfrue», åpner opp om familiens beslutning om å ansette en au pair. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Julianne Nygård

Svarer på au pair-kritikken

Blogger og småbarnsmor Julianne Nygård, bedre kjent som Pilotfrue, åpner opp om beslutningen om å ansette au pair.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Toppblogger Julianne Nygård (28), best kjent som «Pilotfrue», deler nå åpenhjertig om familiens avgjørelse om å ansette en au pair fra Filippinene. Noe som har skapt mange sterke reaksjoner.

Nygård er blant annet kjent fra realityserien «Bloggerne» på TV 2 hvor vi får et innblikk i livene til flere av landets største blogger-profiler. Nå er serien i gang med sin ellevte sesong.

- Unødvendig

I et innlegg på bloggen skriver Nygård nå at hun vil snakke om beslutningen som kommer til å ha en innvirkning på livene til hele familien på tre. Dette for å unngå at rykter skal svirre rundt.

«Det blir som et supplement til oss som heldige foreldre til godeste Severin … Nå gleder vi oss stort til å møte søteste Regien fra Filippinene i oktober som skal bo hos oss og bli en del av familien vår de to neste åra.»

Avgjørelsen om å ansette en au pair har skapt ulike reaksjoner fra leserne, både positive og negative.

Se dette innlegget på Instagram

Familieselfie ☀️

Et innlegg delt av J u l i a n n e N y g å r d (@pilotfrue)

- Vi bestemte oss for å skaffe oss en au pair fordi vi ser på ordningen som en god løsning for vår lille familie med tanke på at Ulrik er mye borte i sin jobb som kaptein, forteller Nygård til Dagbladet.

Ulike arbeidsoppgaver

Nygård som for øvrig er gift med pilot Ulrik Nygård (38), og mor til sønnen Severin forteller at mange mener at avgjørelsen er unødvendig.

- Mange tenker nok at denne hjelpen er unødvendig for oss siden jeg «bare» går hjemme, men jeg har også en jobb som jeg må prioritere, og i min hverdag som blogger er fleksibilitet en stor fordel, forteller hun til Dagbladet.

Da Dagbladet spør om hvilke arbeidsoppgaver au pairen skal ha i denne stillingen, meddeler Nygård at hun ikke vil gå veldig detaljert inn på det.

- I korte trekk vil dagene hennes bestå av å bistå meg med hunder, lettere husarbeid og ikke minst barnepass for Severin. Vi har selvfølgelig satt oss nøye inn i lover og regler for hva hun kan gjøre for oss i hverdagen og hva hun ikke skal gjøre, svarer Nygård.

Flest negative reaksjoner

Nygård kan videre fortelle at de fleste reaksjonene har vært negative til denne nyheten.

- Det overrasker meg litt med tanke på at dette er en kjent ordning i Norge. Men alt vi gjør får reaksjoner og ofte negative, så jeg var forberedt på at folk ikke ville forstå.

- Det jeg får høre mest er at vi er late, mens jeg synes heller at vi er smarte som benytter oss av denne fantastiske muligheten, fortsetter hun.

Til tross for den negative kritikken er Nygård positiv.

- Vi er en positiv familie med gode verdier og vi behandler alle mennesker med respekt. Derfor er jeg sikker på at vår au pair kommer til å få to veldig fine år sammen med oss her i Norge.

<strong>POSITIV:</strong> Blogger Julianne Nygård er positiv til tross for all kritikken. Foto: NTB Scanpix
POSITIV: Blogger Julianne Nygård er positiv til tross for all kritikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Au pair-ordningen har vært mye omdiskutert i media en siste tida, og det er mange som er kritiske til slike ordninger.

- Det er vanskelig for oss å sette oss inn i en tematikk/et problem vi selv ikke ser i vår egen familie og vår egen situasjon. Men vi synes selvfølgelig at det er forferdelig at enkelte bryter regelverket og misbruker ordningen, sier småbarnsmoren.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Jeg har ikke tid til noe særlig mer enn han

Paret har tidligere snakket om at en baby i hus forandret på hele tilværelsen. På lanseringen av den tiende sesongen av «Bloggerne» i fjor pratet 28-åringen og ektemannen om livet som småbarnsforeldre.

- Det blir mye søvnløse netter. Jeg trodde han skulle sove litt mer på dagen, sånn at jeg kunne få tid til å blogge, sminke meg og sove. Sånn er det ikke. Jeg har ikke tid til noe særlig mer enn han, meddelte Nygård overfor Dagbladet den gang.

Hun kunne også avsløre at prioriteringene hennes endret seg etter at lille Severin kom til verden.

- Ingenting handler om meg lenger. Alt handler om han, og sånn skal det være. Det er en veldig stor forandring, og jeg tror det er den største forskjellen på livet da og nå, fortalte hun.

Den da nybakte pappaen skjøt følgende inn etter mors kommentarer om hvor tøft det kan være å ha en baby i hus:

- Jeg er litt heldigere, med tanke på at jeg jobber turnus og ofte bor på hotell. Kall det gjerne en slags pappaferie, og det er jo ikke alltid feil. Jeg tenker derimot selvfølgelig på hvordan det går hjemme, og om hun går rundt og blir svimmel av alt som er å gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer