Morten Dalhaug og Mario Riera:

Svarer på Instagram-kritikken

Morten Dalhaug fra «Love Island» går hardt ut mot «Paradise Hotel»-deltakeren Mario Riera.

FALSKE FØLGERE: Tidligere realitydeltaker Morten Dalhaug gikk tirsdag hardt ut mot «Paradise Hotel»-deltaker Mario Riera og hevdet at han kjøper seg følgere. Her er Mario Riera avbildet sammen med samboer og «Paradise»-profil Sofie Karlstad. Foto: Jonas Scheie Hammer
FALSKE FØLGERE: Tidligere realitydeltaker Morten Dalhaug gikk tirsdag hardt ut mot «Paradise Hotel»-deltaker Mario Riera og hevdet at han kjøper seg følgere. Her er Mario Riera avbildet sammen med samboer og «Paradise»-profil Sofie Karlstad. Foto: Jonas Scheie Hammer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At det går an å kjøpe seg flere følgere på bildetjenesten Instagram, er ikke et ukjent fenomen - og for mange kan det sikkert virke fristende å skaffe seg en større følgerskare enn det man opprinnelig har.

Kjøp av følgere er ikke særlig populært hos bildedelingstjenesten, og i november gikk selskapet ut med en pressemelding hvor de uttalte at de kommer til å slå hardere ned på brukere som kjøper følgere og likes for å se mer populære ut.

«I det siste har vi sett kontoer bruke tredjeparts-apper for å øke publikummet sitt kunstig. Hver dag kommer folk til Instagram for å få ekte opplevelser, inkludert genuine interaksjoner. Det er vårt ansvar å sørge for at disse opplevelsene ikke ødelegges av falsk aktivitet» skrev selskapet i en pressemelding den gang.

Til tross for at Instagram forsøker å rydde opp, kan det se ut til at flere fortsetter med å benytte seg av å kjøpe følgere.

Hardt ut mot «Paradise»-Mario

«Love Island»-vinneren Morten Dalhaug (26) er en av dem som mener det blir helt feil å kjøpe seg popularitet på Instagram. Det er ikke uvanlig at realitydeltakere får en aldri så liten boost i sosiale etter å ha vært på tv, noe Dalhaug selv har fått erfare - med sine over 14 000 følgere på Instagram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer