Kim Kardashian West:

Svarer på kimono-kritikken

Ikke alle er like begeistret for Kim Kardashians nye prosjekt.

KRITIKK: Kim Kardashian West har måttet tåle mye kritikk etter at hun slapp sin nye undertøyskolleksjon tidligere denne uka. Nå svarer hun. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Kim Kardashian West har måttet tåle mye kritikk etter at hun slapp sin nye undertøyskolleksjon tidligere denne uka. Nå svarer hun. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka lanserte Kim Kardashian West (38) sitt nyeste prosjekt, en kolleksjon med shaping-undertøy som ifølge henne selv «faktisk funker». De siste dagene har imidlertid kolleksjonen vekket kraftige reaksjoner blant fansen.

Navnet på realitystjernas nye merke er «Kimono», og 38-åringen er blitt beskyldt for kulturell appropriasjon - da kimono er navnet på den tradisjonelle japanske nasjonaldrakta. Kolleksjonen er blitt omtalt som støtende, og flere mener at Kardashian, på bakgrunn av navnet, ikke har respekt for den japanske kulturen.

«Karate Kid»-skuespilleren Tamlyn Tomita (53) er blant dem som har reagert. På Twitter har hun lagt ut to bilder, et av seg selv og en annen kvinne ikledd tradisjonelle kimonoer, og et pressebilde fra Kim Kardashians undertøykolleksjon.

«En er KIMONO. En er Kim som skamløst selger shaping-undertøy. Som dere ikke trenger», skriver Tomita.

Søkte om enerett

Ifølge rapporter framlagt av kjendisnettstedet TMZ, skal Kardashian ha søkt om å få enerettigheter til navnet «Kimono Intimates». Flere mener nå at 38-åringen bør endre navnet, og enkelte har også sendt inn forslag til et nytt navn - som «Kimotion» og «Kimposition».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer