Renée Zellweger:

Svarer på kritikken

Renée Zellweger anklages for å være «fettfobisk» etter filmrolle.

SVARER: Renée Zellweger svarer omsider på kritikken hun fikk for rollen Pam Hupp. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP
SVARER: Renée Zellweger svarer omsider på kritikken hun fikk for rollen Pam Hupp. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renée Zellweger (53) og serien «The Thing About Pam» skaper bråk etter at Zellweger ble ikledd en «fatsuit», fedmedrakt på norsk, for å spille hovedrollen.

Det er det ikke alle som har satt pris på.

SPILLER GRUSOM: Komiker og skuespiller Robert Stoltenberg skal spille den barnehatende rektoren Miss Agatha Trunchbull i Norges første oppsetning av Roald Dahls «Matilda» på Folketeateret i Oslo. Video: Nicolai Aas. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

Får kritikk

Til den britiske avisa Metro beskriver «plus-size»-skribenten Sarah Alexander sine følelser rundt bruken av fedmedrakter.

- En fedmedrakt er, og har alltid vært, en måte å gjøre narr av overvektige på, uansett hvem som bruker den, og selv om det er for en skuespillerrolle, sier Alexander.

NBC serien «The Thing About Pam», opprinnelig en krim-podkast ved samme navn, tar for seg den sanne historien om den drapsdømte Pam Hupp, spilt av Zellweger.

I serien benytter skuespilleren en polstret drakt og ansiktsproteser for å likne mer på den virkelige morderen Hupp, som er fysisk større enn henne.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen "Rust" i høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

- Det finnes nok av utrolig talentfulle «plus-size»-skuespillerinner som kunne fått rollen i stedet for Zellweger. Hvorfor ble de oversett, og hvorfor ble en fedmedrakt sett på som et riktig valg, spør Alexander i artikkelen.

KLER SEG UT: Renée Zellweger får kritikk for denne rollen. Foto: Skip Bolen/NBC via AP
KLER SEG UT: Renée Zellweger får kritikk for denne rollen. Foto: Skip Bolen/NBC via AP Vis mer

Ifølge henne er bruken av fedmedrakt skadelig, og kan trigge negative reaksjoner hos «plus-size»-personer.

- At Zellweger kler seg ut som en «plus-size»-person er skadende, nedlatende og potensielt triggende for andre «plus-size»-personer, deler Alexander videre.

Svarer

I et intervju med avisa Sunday Times kommenterer nå 53-åringen kritikken.

- Hør her, man vil være respektfull og ansvarlig, forteller Hollywood-stjerna og legger til:

- Det er alltid grenser for hvor bra en autentisk etterlikning kan være, uten at det blir distraherende.

GLAMORØST: Skuespillerne Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie er på plass i Hollywood i anledning Oscar-utdelingen. Reporter: Vegard Kristiansen Kvaale. Video: Johannes Worsøe Berg Vis mer

Ifølge avisa The Independent har Zellweger tidligere beskrevet hvorfor produksjonen tok i bruk drakta.

- Alle disse tingene var virkelig viktige, fordi alle disse delene er det som konstruerer personen som vi prøver å gå inn i en rolle som.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer