Alessandra Mele:

Svarer på plagiatanklagene

Norges bidrag endte på en femteplass i Eurovision - med en sang flere mener er for lik en annen. Nå slår Alessandra Mele tilbake.

AVVISER KOPIERING: Alessandra Mele står på sitt. Foto: Heiko Junge / NTB
AVVISER KOPIERING: Alessandra Mele står på sitt. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Da svenske Loreen (39) ble kåret til vinneren av Eurovision lørdag kveld, lot ikke reaksjonene vente på seg.

Sveriges seier har i etterkant ført til en heftig debatt om hvorvidt den europeiske sangkonkurransen burde avvikle juryordningen, ettersom flere mener at seieren var ufortjent. Det var nemlig Finland som hadde vunnet Eurovision hvis det bare var folkestemmene som ble telt.

Ikke siden Margaret Berger sang Norge inn til en 4. plass i Malmø i 2013, har Norge gjort det bedre i Eurovision. Norges deltaker Alessandra Mele fikk mye drahjelp fra folkestemmene i år. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Selv endte Norge og Alessandra Mele (20) på en femteplass - tredjeplass hvis vi bare teller stemmer fra folket - med låta «Queen of Kings».

Det er derimot ikke bare Loreen som har vært i hardt vær under årets konkurranse. Alessandra Mele har også mottatt kritikk for det noen anser som plagiat.

- Morsomt

Meles låt fikk massiv oppmerksomhet allerede før Eurovision, da den blant annet gikk viralt på TikTok og klatret oppover streaminglistene.

Blant de mange tusen som hørte på sangen, var det noen som mente at låta var litt for lik «Run to the Hills» av svenske Klara Hammarström (23).

PLAGIAT?: Klara Hammarström deltok i Melodifestivalen i fjor med det mange synes ligner på Alessandra Meles låt. Foto: Skjermbilde Instagram
PLAGIAT?: Klara Hammarström deltok i Melodifestivalen i fjor med det mange synes ligner på Alessandra Meles låt. Foto: Skjermbilde Instagram Vis mer

Hammarström deltok i Melodifestivalen i fjor, hvor hun endte på en sjetteplass.

Mele tar derimot sammenlikningen med knusende ro.

- Først og fremst så er det et kompliment, fordi hun er en kjempeflink artist. Men jeg hadde helt ærlig ikke hørt sangen før vi lagde «Queen of Kings», så det er bare tilfeldigheter, sier den norsk-italienske 20-åringen til svenske Aftonbladet.

Det var dramatikk inn til siste slutt under finalen av Eurovision der Sverige og Loreen dro i land seieren. Video: BBC/Eurovision Vis mer

- Det er folk som sier det er en kopi, men melodien er en helt annen! Jeg synes det er morsomt, fordi jeg vet at det ikke er en kopi. Jeg lager bare låtene mine.

Stikk på direkten

Svenskene grep sjansen for å sende et stikk retning Norge etter at Mele var ferdig med å opptre i finalen.

- Da får vi takka for «Run to the Hi …», nej…, sa kommentator Edwards af Sillén på SVTs direktesending.

Mele var selv storfornøyd med egen innsats i finalen, og beskrev det som en drøm som gikk i oppfyllelse - selv om hun ikke gikk helt til topps.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer