Irina Shayk:

Svarer på Putin-anklager

Modellen Irina Shayk beskyldes for å støtte Putin etter et bilde hun delte på Instagram.

KRITIKK: Supermodellen Irina Shayk får kritikk i sosiale medier etter å ha delt et bilde på Instagram. Foto: Stewart Cook/REX/NTB.
KRITIKK: Supermodellen Irina Shayk får kritikk i sosiale medier etter å ha delt et bilde på Instagram. Foto: Stewart Cook/REX/NTB. Vis mer
Publisert

Den verdenskjente supermodellen Irina Shayk (36), som i 2017 fikk dattera Lea (5) med skuespiller Bradley Cooper (47), er i hardt vær for tida.

Shayk, som selv er russisk, anklages nemlig for å støtte Vladimir Putin og Russland i den pågående krigen med Ukraina, skriver Paper Magazine.

- BLIKKET: Bradley Cooper og Lady Gaga vant prisen for «Beste sang» under årets «Oscar»-utdeling. Framføringen av sangen «Shallow» på prisutdelingen fikk noen til å ytre seg om det de mener er en enda søtere musikk for paret. Video: ABC via CNN, Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

For to dager siden delte den russiske supermodellen et bilde av en tradisjonell potetsalat fra hjemlandet, via historiefunksjonen på Instagram.

Bildet ble rask slettet igjen, men ikke før brukeren «Diet Prada» rakk å ta en skjermdump.

Innlegget gikk raskt viralt, men det var ikke på grunn av potetsalaten i seg selv, men teksten Shayk hadde lagt over bildet.

Teksten lød som følger:

«Russianzz on Wednaday», eller « Russianzz på en onsdag» på norsk.

IKKE SOM PLANLAGT: Ming Xi snublet og falt under Victoria's Secret Fashion Show, som ble spilt inn for ei ukes tid siden, men som ble sendt på amerikansk TV tirsdag kveld. I stedet for å klippe vekk fallet til TV-premieren, fulgte kameraene henne bak scenen, hvor hun bryter ut i gråt. Video: Victoria's Secret/CBS via CNN Vis mer

Teksten har fått flere brukere til å spekulere i om modellen kom med en slags skjult melding til støtte for Russland og Putin.

Det var bruken hennes av bokstaven «Z» som har fått folk til å reagere, fordi den har blitt brukt som pro-krigspropaganda og et symbol på støtte til deres invasjon av Ukraina.

Benekter Putin-støtte

Shayk tok igjen til Instagram, via historiefunksjonen, for å avklare det opprinnelige innlegget sitt som skapte bråk.

«Noen ganger er en salat bare en salat. Jeg lover: ingen kodede meldinger eller politiske kommentarer her. Ønsker alle kjærlighet», skrev hun på bildet

NY STEMME: - Jeg har ikke delt stemmen min på ekstremt lenge, kanskje for lenge, skriver artisten på Instagram. Video: instagram. Vis mer

Hun har også vist sin støtte til Ukraina.

Få dager etter Russlands invasjon av Ukraina kunngjorde Shayk at hun hadde donert penger til det ukrainske Røde Kors, og uttalte at hun «ba for fred».

Poserte med Putin-bok

Det er ikke første gang folk har stusset over 36-åringens valg.

Folk reagerte også da Shayk i 2020 poserte med den russiske journalisten Leonid Mlechins bok «Путин», som oversettes til Putin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer