Donald Trump:

Sveisen vekker oppsikt

En rekke spørsmål etter Trumps seineste tale.

NY FARGE: President Donald Trumps nye hårfarge får Twitter til å gå av skaftet. Foto: Mandel Mgan / AFP / NTB
NY FARGE: President Donald Trumps nye hårfarge får Twitter til å gå av skaftet. Foto: Mandel Mgan / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trump (74) har etter alt å dømme bare noen skarve måneder igjen i Det hvite hus, dersom han på fredelig vis overlater nøkkelen til påtroppende president Joe Biden (77).

Etter et svært jevnt valg gikk altså Biden av med seieren - på hengende håret.

Det er imidlertid lite som tyder på at Trump er villig til å gi seg uten kamp, og påstander om valgfusk, samt krav om nye opptellinger av stemmer, har preget nyhetsbildet siden valgnatta i forrige uke.

Får Twitter til å ryke

Nå er det imidlertid Trumps hår som står for overskriftene - igjen. Det er ikke til å legge skjul på at manken hans har vært i vinden siden han inntok Washington D.C., og det er tydeligvis ingen ende på folks fascinasjon over den tidligere forretningsmannens fjon.

GYLLENT: Trumps lokker var tidligere av en langt varmere tone. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
GYLLENT: Trumps lokker var tidligere av en langt varmere tone. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Vis mer

Fredag troppet han opp på talerstolen, hvor han blant annet snakket om coronaviruset.

På Twitter er det imidlertid noe helt annet som opptar folk - hva har skjedd med hårfargen hans?

Signatursveisen med sitt gylne skjær er nemlig erstattet av en kald, gråhvit frisyre.

«Er det bare meg, eller har Trumps hår gått fra blondt til grått denne uka? Trist», skriver en bruker.

«Trump har ikke gitt opp, men håret hans har», mener en annen.

En annen mener at frisøren til presidenten har sveket ham.

«Eller så prøver han gradvis å transformere til Joe Biden, og håper vi ikke legger merke til det», skriver vedkommende.

- Kler ham

Aller Medias hår- og skjønnhetsekspert Cecilie Krogh mener at det nye stilvalget ikke er tilfeldig - noe det aldri er i Washington.

- Når det meste jobber mot deg, må du gjøre noe nytt. Derfor er det ikke spesielt overraskende at Trump og hans team har valgt en mer distingvert og alvorstynget look i det som er tøffe dager for presidenten, sier hun, og legger til:

- Likefullt er dette et valg som kler ham. Til tross for at håret til Trump har oppnådd en kjendisstatus på høyde med håret til Tina Turner eller Elvis, har det vært med tydelig negativt fortegn.

Krogh forklarer at Trumps hår lenge har hatt et preg av å være farget - på grunn av sitt tynne og slitte utseende. Selv om hun berømmer hans nye frisyre, er det imidlertid ikke uten forbehold.

- Jeg stiller meg mer tvilende til om presidentens nye hårfarge vil gi ham mer klasse og visdom i møtet med den virkelige verden. En hårsveis ment for å framvise erfaring kompenserer ikke for et farlig og barnslig angrep på demokratiet, mener hun.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Sveisen er hett samtaleemne

Andre Twitter-brukere mistenker at Trump har sluttet å farge luggen, og at den nåværende fargen faktisk er den ekte.

Noen uttrykker bekymring over om 73-åringen rett og slett har fått en knekk over valgresultatet, mens andre påpeker at den kalde hårprakten er langt mer kledelig.

NY SVEIS: På internett spekuleres det i om Donald Trump har gått til verks for å kvitte seg med det karakteristiske oransje håret. Reporter: Celina Morken / Dagbladet Vis mer

Som nevnt har topplokket til Trump vært gjenstand for oppmerksomhet tidligere. Et bilde hvor vinden gir ham et aldri så lite løft i manken, gikk i februar viralt. Det vakte ikke mindre oppsikt av at presidenten selv hevdet at bildet var manipulert.

Det er heller ikke ukjent at 74-åringen er opptatt av at frisyren er korrekt, og han har blant annet ønsket å endre loven for å få kraftigere trykk i dusjen.

Se flere reaksjoner på presidentens nye hårfarge under:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer