Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sven-Ingvars-artist er død

Døde etter langt tids kamp mot kreft.

DØD: Sven-Erik Magnusson (t.h.) i danse-orkesteret Sven-Ingvars er død. Her fotografert i 2003 med kollegene Ingvar Karlsson (t.v.) og Patrik Karlsson. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
DØD: Sven-Erik Magnusson (t.h.) i danse-orkesteret Sven-Ingvars er død. Her fotografert i 2003 med kollegene Ingvar Karlsson (t.v.) og Patrik Karlsson. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Vis mer

Frontfiguren i det svenske bandet Sven-Ingvars, Sven-Erik Magnusson, er død. Det opplyser hans sønn.

Magnusson døde natt til onsdag etter lang tids kamp mot en kreftsykdom. Som vokalist og gitarist i dansebandet Sven-Ingvars har han vært en av Sveriges mest folkekjære artister.

Så sent som i fjor feiret han og bandet 60 år med konserter i hele Sverige. I løpet av karrieren har Sven-Ingvars hatt hele 54 låter på Svensktoppen.

Gjennombruddet kom i 1961 med «Te' dans mä Karlstatösera», hvor Magnusson sang på dialekten värmländska. Deretter fulgte «Ett litet rött paket», «Fröken Fräken» og «Min gitarr».

Magnusson var det eneste bandmedlemmet som hadde vært med helt siden starten. Han har også samarbeidet med andre artister, blant andre Christer Sjögren og Sten Nilsson i Supertrion.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media