Svensk 15-åring vekker oppsikt med kjendistegninger

Kjenner du igjen stjernene?

Tegningene til 15 år gamle Jozzan Vengeancee sprer seg på nettet. Inspirert av en kroatisk gatekunstner begynte hun å tegne kjente personer, og hun hylles nå på Facebook, hvor hun viser fram kunstverkene.

Blant dem som er portrettert er Ylvis.

Kjedet seg - Det var for fire år siden jeg kjedet meg, og plutselig begynte å tegne et portrett av Arvil Lavigne. Det var ganske gøy, så jeg fortsatte. Jeg hadde aldri tenkt på å bli kunstner, sier Jozzan til Dagbladet.

Hun begynner med å tegne av et bilde, men mot slutten av prosessen tar hun det bort for å kunne la hukommelsen - og fantasien - fullføre verket.

- Jeg vil ikke at det skal være rene kopier av bildene, sier hun.

Vil til Berlin - Hva slags respons får du?

- Jeg får nesten ikke noe hets, og det er helt fantastisk. Jeg tror på teorien om å bare ignorere kommentarer, for da går folk lei av å hate, og da får man ikke lenger noe hat. Det er helt fantastisk å få så mye positiv respons, det betyr så himla mye.

Planen hennes framover er å ta et friår fra sommeren, hvor hun skal forsøke å selge bilder på bestillinger. Og på sikt er målet å flytte til kunstnerbyen Berlin.

Men før det vil hun gjerne en tur til Norge.

- Jeg har to store inspirasjoner, Joel Rea og den konske kunstneren Dino Tomic. Det ville vært en stor drøm å reist til Norge og møtt ham, sier Jozzan.

KJENDISTEGNER: Jozzan Vengeancee (15). Foto: Privat
KJENDISTEGNER: Jozzan Vengeancee (15). Foto: Privat Vis mer