Svensk actionskuespiller tiltalt for knivdrap

Har spilt mot noen av Sveriges største skuespillere.

TILTALT: En svensk skuespiller er tiltalt for å ha drept sin egen kone med kniv. Foto: Xauxa Håkan Svensson / Wikimedia Commons
TILTALT: En svensk skuespiller er tiltalt for å ha drept sin egen kone med kniv. Foto: Xauxa Håkan Svensson / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag formiddag melder Expressen at en svensk skuespiller, kjent for sine actionroller opp gjennom åra, er tiltalt for drap på sin kone.

Skuespilleren har medvirket i en rekke store filmer, og har blant annet spilt mot Mikael Persbrandt og Sofia Helin i flere produksjoner. Karrieren stagnerte for noen år siden, men han har holdt seg aktiv som blant annet produsent.

Nå er han tiltalt for å ha drept sin egen kone. Drapet skjedde i parets leilighet i Kista i Stockholm i høst, og skal ha blitt utført med kniv. Det kommer fram i tiltalen, som Dagbladet har sett.

«NN frarøvet NN livet ved å tilføre henne skader med kniv på halsens høyre side», heter det blant annet i tiltalen. Han skal i tillegg ha stukket henne enda en gang. Kvinnen døde av blodtap, ifølge tiltalen.

Skuespilleren og kvinnen møtte hverandre i utlandet, da tiltalte spilte inn en film. Dette var i kvinnens hjemland. De giftet seg kort tid etter å ha møtt hverandre, og flyttet seinere til Sverige. Paret har også fått barn sammen.

Ifølge den tiltaltes forsvarsadvokat, Elisabet Selin, har han tilstått drapet, men han erkjenner ikke drapstiltalen. Psykiatere har, etter å ha undersøkt den tiltalte mannen, anbefalt at det gjennomføres en større utredning av hans psyke. Det mistenkes at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Aktor i saken, Malin Kühn, har uttalt at tiltalte har det tungt i denne perioden.

- Mitt inntrykk er at han har det vanskelig. Det er en tragisk historie, det tror jeg alle kan være enig om. Det er tragisk for alle involverte, har hun tidligere uttalt til Expressen.

Det er ikke kjent når saken berammes i Solna tingrett.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer