KJÆRLIGHETSFORHOLD: Birgitta Mohlin og Anna Wahlgren traff hverandre for ni år siden, og har mer eller mindre bodd sammen i åtte år. Foto: Cornelia Nordström/EXPRESSEN
KJÆRLIGHETSFORHOLD: Birgitta Mohlin og Anna Wahlgren traff hverandre for ni år siden, og har mer eller mindre bodd sammen i åtte år. Foto: Cornelia Nordström/EXPRESSENVis mer

Svensk «barneekspert» har ni barn og sju eks-menn

Nå lever hun sammen med ei venninne.

||| Den omstridte svenske forfatteren Anna Wahlgren (67) er mest kjent i Norge for sine bøker om barneoppdragelse, «Barneboka» (1983) og «La barnet ditt sove hele natten» (2006).

Forfatteren har ni barn med tre ulike menn, og hun har vært gift sju ganger.

Bøkene er basert på opplevelsene hennes med å oppdra alle barna mer eller mindre alene, og sistnevnte inneholder omstridte råd som er stikk i strid med WHOs anbefalinger. Wahlgren er også tidligere anmeldt ved flere anledninger.

Kaller det kjærlighetMen helt alene har hun ikke vært de siste åra.

Den svenske avisa Expressen skriver at Wahlgren har bodd sammen med venninna Birgitta Mohlin (55) i åtte år. Paret møttes under en bokmesse i Gøteborg for ni år siden, og nå bor de sammen én uke i måneden, og drar alltid på ferie sammen.

- Jeg kaller det absolutt kjærlighet, og det gjør hun også. Vi krangler ikke, vi bare samarbeider, sier forfatteren til avisa.

Paret har ikke noe seksuelt forhold, men det er heller ikke noe Wahlgren savner.

- Jeg er så gammel, så min interesse for sex er ikke så stor, sier hun.

- Bedre enn mennIngen av forholdene til hennes tidligere ektemenn har utviklet henne så mye som forholdet med Mohlin, sier Wahlgren til Expressen.

Med venninna deler hun livet som mamma og mormor til 11 barnebarn.

Når de ikke bor sammen, snakker Wahlgren og Mohlin sammen på telefon flere ganger om dagen.

- Det finnes ingen maktkamp mellom oss, og ingen undertrykkelse. Mange menn har vanskelig for å takle at en kvinne tjener mer, og utvikler seg mer, enn dem, sier Wahlgren.

Da forholdet mellom de to ble kjent, sa Wahlgren til Expressen at hun har lett etter tilhørighet hele livet.

- Jag har mislyktes med sju ekteskap, men jeg får oppleve noe annet nå. Med «Bibban» kjenner jeg en varm tilhørighet. Dette er kjærlighet som kjærlighet skal være, sa hun den gang.

KONTROVERSIELL FORFATTER: Mange av rådene i Anna Wahlgrens bok «La barnet ditt sove hele natten», er stikk i strid med anbefalingene fra WHO. Foto: STELLA PICTURES
KONTROVERSIELL FORFATTER: Mange av rådene i Anna Wahlgrens bok «La barnet ditt sove hele natten», er stikk i strid med anbefalingene fra WHO. Foto: STELLA PICTURES Vis mer