Melodi Grand Prix 2024:

Svensk ekspert: - Kan bli farlig

Vinneren er kåret - og dette synes svenske Aftonbladets ekspert om Norges nybakte Eurovision-håp.

SEIRET: Nå er det klart hvem som skal representere Norge i Eurovision i mai. Bilder fra NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Etter tre delfinaler i Oslo sto lørdag kveld ni artister på scenen i Trondheim Spektrum og knivet om seieren i årets Melodi Grand Prix.

Det var til slutt Gåte som vant det norske folks gunst, og som skal representere landet vårt i Eurovision i mai. I år avholdes den elleville sangkonkurransen i den svenske byen Malmö - så hva syns egentlig söta bror om vår vinner?

Aftonbladets Eurovision-ekspert Torbjörn Ek er i disse dager travelt opptatt med å kommentere de ulike artistene som deltar i svenske Melodifestivalen.

Han har likevel tatt seg tid til å fortelle hva han syns om den norske vinneren som skal utfordre svenskene i mai.

- Gåte er den rette vinneren! Takk til folket i Norge for å ha satt den internasjonale juryen på plass og stemt fram det beste bidraget i årets MGP, sier han til NRK.

MGP 2024: KEiiNO nådde ikke helt til topps under MGP-finalen i Trondheim lørdag 3. februar. Reporter/video: Elise Violeta Ness Aksnes Vis mer

Ifølge statskanalen er Ek også glad for at Norge stemte på et spennende musikalsk bidrag i stedet for den store «publikumsgleden».

- Dette kan bli farlig. Vi vet fortsatt ikke hva vi i Sverige skal stemme på i finalen, men Gåte hadde uansett slått alle seks artistene som stilte i lørdagens Melodifestivalens-delkonkurranse, fortsetter han.

Overfor Dagbladet er eksperten også sikker i sin sak, Gåte er riktig vinner.

- Det er en utrolig spennende låt som absolutt har stor sjanse til å nå langt i Eurovision. For første gang på lenge har Norge valgt å sende en låt som kan gå hjem både hos juryen og TV-seerne. Vi i Sverige må passe oss, vi har fem uker til vi vet vår vinnerlåt, men vi kan ikke være sikre på å bli bedre enn Norge i år, sier han.