Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Daniella Högström:

Svensk «Farmen»-profil: - Jeg får drapstrusler fordi jeg har mellomrom mellom tennene

Etter deltakelsen i den svenske versjonen av «Farmen», har Daniella Högström fått gjennomgå i sosiale medier.

BLIR HETSET: Den svenske «Farmen»-profilen er svært opprørt over all hetsen hun har fått etter deltakelsen i TV-programmet. Foto: TV4
BLIR HETSET: Den svenske «Farmen»-profilen er svært opprørt over all hetsen hun har fått etter deltakelsen i TV-programmet. Foto: TV4 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske «Farmen»-profilen Daniella Högström (20) måtte søndag takke for seg da hun røk ut av konkurransen.

Etter deltakelsen i den svenske versjonen, har 20-åringen fått gjennomgå hardt i sosiale medier, og i et intervju med den svenske avisen Aftonbladet, har hun åpnet seg om hetsen som går direkte på utseendet hennes.

- Folk skriver: «Du burde dø din jævel, du ødelegger tv-en med tennene dine», forteller Högström.

20-åringen har fått mye oppmerksomhet etter deltakelsen i programmet, og etter at hun røk ut, har det blitt verre, forteller hun.

- Jeg får drapstrusler fordi jeg har et mellomrom mellom tennene.

SVENSKE «FARMEN»: Her er årets deltakere i den svenske versjonen av TV-programmet. Foto: TV4
SVENSKE «FARMEN»: Her er årets deltakere i den svenske versjonen av TV-programmet. Foto: TV4 Vis mer

Drapstruslene er derimot ikke de eneste kommentarene Högström mottar. Hun omtales nemlig også som «et misfoster», og folk skal ha uttrykt at de ikke forstår hvorfor produksjonen ønsket å ha henne med i det velkjente programmet.

Högström legger ikke skjul på at reaksjonene går hardt inn på henne, og at hun ikke var forberedt på hetsen som er kommet.

- Jeg var ikke forberedt, det er jo ikke «Paradise Hotel», jeg synes det er så dårlig gjort at folk skal kommentere utseendet.

For noen dager siden la Högström ut et innlegg på sin Instagram-profil der hun fortalte om den enorme hetsen hun blir utsatt for.​

«Jeg blir så lei av at folk skal få så mye hat fordi at man deltar i et tv-program. Jeg kommer alltid til å stå opp for alle med mellomrom mellom tennene, da det er noe personlig og fint. Jeg driter fullstendig i deres hatkommentarer om mitt mellomrom. Det er ikke oss det er noe galt med, det er dere som hater som det er noe feil med», skrev hun under bildet.

«Farmen»-profilen mottok enorm støtte fra følgerne i kommentarfeltet under bildet.

​- Det preller av

Svenske Daniella er imidlertid ikke den eneste som har opplevd hets etter deltakelse i «Farmen». Her til lands har også tidligere «Farmen» og «Farmen Kjendis»-deltakere Geir Magne Haukås (47), Jarl Goli (60) og Tore Petterson (38) fått gjennomgå.

Det stormet lenge rundt oppførselen til Geir Magne Haukås under fjorårets «Farmen». I et intervju med Se og Hør har han fortalt at det fantes mange negative kommentarer i diverse nettforumer, og at det gikk så langt at han etter hvert mottok drapstrusler.

Tv-profilen har derimot uttalt at kommentarene ikke gikk noe spesielt hardt inn på ham.

- Det preller i aller høyeste grad av. Er det ikke meningen at det skal koke litt i kommentarfeltet? Tenk om jeg bare skulle stått og laget grøt hele dagen på «Farmen», hva slags underholdning er det?

MOTTOK DRAPSTRUSLER: Geir Magne Haukås lot ikke hetsen gå innpå ham. Foto: Preben Hunstad
MOTTOK DRAPSTRUSLER: Geir Magne Haukås lot ikke hetsen gå innpå ham. Foto: Preben Hunstad Vis mer

Vond kritikk

Tore Petterson er en av de tidligere «Farmen Kjendis»-deltakerne som mottok ufine kommentarer.

I et intervju med Dagbladet lettet han i fjor på sløret om den vonde kritikken. Da realityprofilen takket ja til å delta i TV 2s første kjendisversjon av «Farmen» i 2017, visste han ikke helt hva han gikk til.

Etter at Petterson trakk seg fra «Farmen kjendis», stormet hetsen rundt ham. I ettertid har ikke tv-profilen lagt skjul på at det var spesielt kommentarene rundt legningen hans som var tøffest.

BLE HETSET: Tore Petterson opplevde å få vonde kommentarer om sin legning etter deltakelsen i TV-programmet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE HETSET: Tore Petterson opplevde å få vonde kommentarer om sin legning etter deltakelsen i TV-programmet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Det var kommentarer som «blir kvalm av å se på deg, stygge homo» og «typisk homser å være ubrukelige» som kom.

Petterson lot seg derimot ikke pille på nesa og tok opp kampen mot hetsen - og vant til slutt.

38-åringen ​gikk blant annet hardt ut mot TV-produksjonen fordi han mente de framstilte ham feil.

​- Jeg føler de har klippet meg som en stereotypisk homo. Her har jeg kjempet hele livet for å bryte ned disse homofordommene, og vil vise folk at homser er mer enn bare champagne, men så fremstiller de meg på denne måten? Jeg er ganske skuffa, fortalte Petterson til Se og Hør.

- Det oppleves veldig vondt

For Jarl Goli gikk den grove netthetsen utover hans nærmeste. Skuespilleren ble ifølge Se og Hør blant annet sammenlignet med den psykopatiske hovedrollefiguren i filmen «American Psycho».

- Det oppleves veldig vondt at jeg hetses. Dette er vondt for mine nærmeste, spesielt mine barn, fortalte han til Se og Hør.

I et tidligere intervju med Dagbladet fortalte Goli at han ikke angret på at han takket ja til «Farmen Kjendis», men at han kunne gjort et par ting om igjen hvis han hadde fått mulighet.

- Jeg vurderte rett og slett å bare legge ned hele Facebook, for å få fred. Når du blir hengt ut som en «American Psycho», og får beskjed om at «du må dø» av mennesker som påstår at de kjenner deg, så kjenner man det på kroppen. Det er så ondsinnet, sa 59-åringen til avisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!