Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Svensk kvinne døde etter operasjon i Tyrkia

En kvinne i 40-åra har mistet livet etter en skjønnhetsoperasjon, skriver Expressen.

KVINNE DØDE: En kvinne døde etter å ha blitt operert på en skjønnhetsklinikk i Tyrkia. Dette er skjermdump fra den svenske arrangørens Instagram-konto.
KVINNE DØDE: En kvinne døde etter å ha blitt operert på en skjønnhetsklinikk i Tyrkia. Dette er skjermdump fra den svenske arrangørens Instagram-konto. Vis mer

Den svenske avisa Expressen skriver at en kvinne i 40-åra har omkommet dager etter at hun gjennomgikk et skjønnhetsinngrep i Istanbul i Tyrkia.

Det bekrefter den ikke-navngitte klinikken til avisa.

- Det stemmer. Dessverre døde hun noen dager etter operasjonen, oppgir en kilde ved klinikken.

- Venter på svar

Kvinnen skal ha dratt til Tyrkia i forrige uke for å gjennomføre operasjonen. Hun skal ha dratt sammen med en svenskregistrert plastikkirurgibedrift som samordner reiser til landet for personer som vil operere seg i utlandet. Bedriften har ved flere tilfeller samarbeidet med svenske influensere i forbindelse med operasjoner i Tyrkia.

- Vi venter akkurat nå på svar fra klinikken og sykehuset. Når vi vet så kommer vi til å informere alle, sier en talsperson for bedriften til avisa.

På Instagram skriver den svenske bedriften at de er i gang med å utrede hva som har skjedd.

VENTER PÅ SVAR: Dette la den svenske bedriften, som arrangerte operasjonen i Tyrkia, på Instagram. Foto: Skjermdump/Instagram
VENTER PÅ SVAR: Dette la den svenske bedriften, som arrangerte operasjonen i Tyrkia, på Instagram. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer

- Vi venter på prøvesvar og kommer holde dere informert når det kommer mer informasjon. Akkurat nå ligger vårt fokus på pasienten og hennes pårørende. Svensk personal har flydd ned til Istanbul og er på plass for de nærmeste, og vi jobber hardt for å forstå hva som har skjedd, skriver de.

Advarer mot spekulasjoner

Videre ber de om at det ikke spekuleres rundt hva som har skjedd, med tanke på de pårørende.

- De blir veldig lei seg over påstandene deres om hva som faktisk har skjedd, det florerer masse med falske påstander, og jeg tror mange glemmer bort pasienten og hennes pårørende akkurat nå, står det videre.

FÅR KRITIKK: Den danske influenseren Fie Laursen (23) la denne uka ut en oppsiktsvekkende video. Video: Foreign Fie / YouTube. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Det svenske utenriksdepartementet bekrefter overfor Expressen at kvinnen har omkommet i Tyrkia, men vil ikke gå inn på dødsårsaken. Pårørende er varslet.

Plastisk kirurgi-klinikker har i Tyrkia vært svært omstridt den siste tida. Tidligere denne måneden fortalte tobarnsmor Angelica om en operasjon som gikk fryktelig galt. Hun fikk store smerter og et sprukket bryst etter å ha operert seg i Istanbul.

Flere norske eksperter har også gått ut og advart mot å operere seg i Tyrkia overfor TV 2.

Den norske influenseren Sophie Elise Isachsen har tidligere fortalt at hun fikk brystimplantater operert inn i rumpa, etter at hun gjennomgitt et inngrep i Tyrkia.

Hele Norges coronakart