Lars-Göran Petrov:

Svensk metal-stjerne død

Vokalist i Entombed A.D har gått bort, melder bandet selv.

DØDE: Lars-Göran Petrov ble 49 år gammel. Foto: Gonzales Photo /Nikolaj Bransholm/NTB
DØDE: Lars-Göran Petrov ble 49 år gammel. Foto: Gonzales Photo /Nikolaj Bransholm/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på Facebook forteller Entombed A.D at vokalist, Lars-Göran «LG» Petrov, har gått bort.

«Vi er knust over å kunngjøre at vår elskede venn Lars-Göran Petrov har forlatt oss», skriver de.

Han ble 49 år gammel. Dødsårsaken er ikke kjent, men musikeren fortalte i august i fjor at han kjempet mot uhelbredelig gallegangskreft. Det gjorde han i musikkmagasinet Louder Sound.

«Jeg har kjempet mot det en stund nå. Det kan ikke fjernes, men legene forsøker å kontrollere det med cellegift», skrev han selv på en pengeinnsamlingsside.

«Han var (er!!) en fantastisk venn og en person som berørte så mange mennesker. Han har endret så mange liv med stemmen sin, sin musikk, sin karakter og sin unike personlighet. LGs smil er noe vi alltid vil bære med oss i hjertene våre», skriver de tidligere bandkameratene i dødsbudskapet.

Petrov var vokalist i Entombed fram til bandet splittet seg i 2014. Entombed A.D ble til samme år, som han var vokalist i fram til hans død.

Dagbladet skrev i en tidligere versjon av denne saken at Petrov sluttet i Entombed i 1991. Han kom imidlertid tilbake året etter, og fortsatte til 2014.

«På spørsmål i et intervju hva han ville ha skrevet på gravsteinen sin, og om arven sin, svarte han 'jeg kommer aldri til å dø, den vil aldri dø'. Og det gjorde du ikke. Du vil leve i hjertene våre for alltid», skriver de avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer