Svensk metalgitarist død

Den svenske metalgitaristen David Andersson er død, 47 år gammel.

DØD: Den svenske metalgitaristen David Andersson er død, 47 år gammel.
DØD: Den svenske metalgitaristen David Andersson er død, 47 år gammel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske metalgitaristen David Andersson er død, 47 år gammel.

Det skriver bandkollegene i det melodiske death metal-bandet Soilwork på Facebook.

«Det er med dyp sorg at vi i dag kan bringe dere den forferdelige nyheten om David Anderssons bortgang. Han var en enestående, snill og briljant mann på så mange måter», skriver bandkollegene på Facebook.

- Vil savne deg

Andersson spilte også i det svenske hardrockbandet The Night Flight Orchestra, noen han blant annet gjorde sammen med vokalisten i Soilwork, Björn Strid.

«God natt, kjære doktor. Håper du har funnet fred. Vi kommer til å savne deg så mye», heter det i en oppdatering fra bandet.

Soilwork ble stiftet på midten av 90-tallet i Göteborg, men det var først i 2012 at Andersson ble med i bandet. Da hadde han allerede turnert med bandet litt til og fra siden 2006.

Var lege

Han har vært med på innspillingen av fire album med bandet, hvorav det foreløpig siste av dem, «Övergivenheten», ble gitt ut tidligere i år.

«Han var vår gitarist i mer enn 10 år og hadde en stor påvirkning på Soilworks musikalske reise framover. Dessverre tok alkohol og mental sykdom ham fra oss», skriver Soilwork på Facebook.

I et innlegg på Facebook tar også Björn Strid, Anderssons gode venn og bandkollega, et rørende farvel.

«Sammen skapte vi magi, til det ikke gikk an å fylle det mørke hullet lenger. Alkoholen og din psykiske sykdom tok deg fra oss. Det var så vondt å være vitne til», skriver Strid, og fortsetter:

«Så glad for at jeg fikk treffe deg en siste gang på sykehuset og ha en siste time med klassikere og høre på noen gamle hits før du sovnet inn».

Veien til rockestjernelivet var nokså lang for Andersson. I et intervju med Hardrock Haven i 2020 forklarte Andersson at han forsøkte å bli rockemusiker i begynnelsen av 20-åra, men at det ikke slo til med en gang, skriver Blabbermouth.

- Jeg ga opp musikken og ble lege, men i 2006 fikk jeg sjansen til å starte å spille med Soilwork, og da fikk karrieren min en ny start, sa Andresson.

Så seint som 7. mai i år spilte Andersson sin siste konsert i Norge, da Soilwork sto på scenen under metalfestivalen Karmøygeddon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer